× Ένα δίκτυο υπολογιστών είναι ένα σύνολο από αυτόνομους ή μη αυτόνομους διασυνδεδεμένους υπολογιστές.

Τα δίκτυα φέρουν τους εξής χαρακτηρισμούς, που καθορίζουν και την κατηγορία τους :

Ανάλογα με το φυσικό μέσο διασύνδεσής τους χαρακτηρίζονται ως ενσύρματα ή ασύρματα.

Ανάλογα με τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά χαρακτηρίζονται ως δημόσια ή ιδιωτικά δίκτυα.

Ανάλογα με την γεωγραφική κάλυψη του δικτύου χαρακτηρίζονται ως τοπικά (LAN και WLAN), μητροπολιτικά (MAN και WMAN), ευρείας κάλυψης (WAN και WWAN) και προσωπικά (PAN και WPAN).

Οι χαρακτηρισμοί με το πρόσθετο W ανταποκρίνονται στον ασύρματο (Wireless) τρόπο σύνδεσης.

Η Cisco φτάνει τα 10.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1608 από akis
Η Cisco φτάνει τα 10.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Πηγή: SecNews.gr
cisco6401 Η Cisco φτάνει τα 10.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Αυτή η ισχυρή δέσμευση για καινοτομία επέτρεψε στην εταιρεία να προηγείται των εξελίξεων στις κύριες τεχνολογικές μεταβάσεις

16 Ιουλίου 2013. Στις 2 Ιουλίου η Cisco έλαβε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνώριση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 10.000, αποτελώντας έτσι μία από τις πρώτες εταιρείες της χώρας που επέτυχαν το στόχο αυτό.

Η Cisco κατέθεσε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της το 1988, ενώ το 1992 δημοσίευσε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με ένα καινοτόμο πρωτόκολλο routing (Interior Gateway Routing Protocol), για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ υπολογιστών, όταν την ίδια χρονιά μόλις είχε αρχίσει να γίνεται λόγος για τον παγκόσμιο ιστό (World Wide Web).

Από τότε και έως την έγκριση περισσότερων από 13.000 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας παγκοσμίως σήμερα, την ιστορία καινοτομίας της Cisco έχουν σημαδέψει οι κύριες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων 30 ετών: από διπλώματα ευρεσιτεχνίας routing, switching και δικτύων για την υποστήριξη της εξέλιξης του Internet έως τις ενοποιημένες επικοινωνίες φωνής, δεδομένων, βίντεο και τις τεχνολογίες ασφάλειας και mobility ή Data Center/Cloud, που αποτελούν κύριο στοιχείο που βοηθά τις εταιρείες να επωφεληθούν από τη νέα εποχή του Internet of Everything.

Παράγοντας στρατηγικής διαφοροποίησης

Σύμφωνα με τον οργανισμό IEEE, η Cisco συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρείες που διαθέτει περισσότερα κεφάλαια για την καινοτομία σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που την καθιστά σημαντικό παράγοντα στρατηγικής διαφοροποίησης, γεγονός που της επέτρεψε να διατηρήσει την ηγετική της θέση στους περισσότερους τεχνολογικούς τομείς στους οποίους ανταγωνίζεται.

Κατά το οικονομικό έτος 2012, η Cisco διέθεσε συνολικά 5.500 εκατομμύρια δολάρια (12% των παγκόσμιων εσόδων) για την έρευνα και ανάπτυξη. Αυτή η στρατηγική καινοτομίας η οποία υποστηρίζεται από 21 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 25.000 μηχανικούς που αναπτύσσουν νέες λύσεις και τεχνολογίες, βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Ένα ευρύ οικοσύστημα ανοιχτό σε ιδέες, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών προγραμμάτων (Tech Radar, iZone), εξωτερικών διαγωνισμών (iPrize) και συνεργασίας με πελάτες, πανεπιστήμια καθώς και επιχειρηματίες παγκοσμίως.

Το πνεύμα που διέπει την εταιρεία και ενθαρρύνει και επιβραβεύει την καινοτομία μέσω αποκλειστικών πόρων (Technology Fund) και διαγωνισμών (Pioneer Awards).
Εξαγορές εταιρειών και επενδύσεις σε άλλες επιχειρήσεις, επιταχύνοντας το σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών προς τους τελικούς πελάτες (η Cisco έχει εξαγοράσει πλέον των 150 εταιρειών που συνέβαλαν με σχεδόν 2.500 διπλώματα ευρεσιτεχνίας).
Έτσι, σχεδόν το 75% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Cisco δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της, και πάνω από 2.300 υπάλληλοι της εταιρείας σήμερα είναι υπεύθυνοι για μία ή περισσότερες διαφορετικές κατηγορίες (routing, switching, wireless, ασφάλεια, συνεργασία, βίντεο, Data Center/Cloud, διαχείριση ενέργειας, κ.λπ.). Από αυτούς, δέκα εφευρέτες είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών (ο νεότερος είναι 27 ετών), ενώ άλλοι βετεράνοι μηχανικοί όπως ο Dave Ward ή ο JP Vasseur συγκαταλέγονται στην «ελίτ των 100» (με περισσότερα από 100 εγκεκριμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας).

Περισσότερες Πληροφορίες

Διαβάστε το άρθρο του, Pankaj Patel, Executive Vice President and Chief Development Officer της Cisco.
Ενημερωθείτε για το όραμα της Cisco για τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και το Internet of Everything


Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στο IT, που βοηθά τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τις μελλοντικές ευκαιρίες, αποδεικνύοντας πως μοναδικά πράγματα μπορούν να συμβούν όταν άνθρωποι και συσκευές συνδέονται και επικοινωνούν με τρόπο που ποτέ πριν δεν είχαμε πιστέψει. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση thenetwork.cisco.com.

Cisco και Cisco logo είναι εμπορικά σήματα ή καταγεγραμμένα εμπορικά σήματα της Cisco και/ή των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Λίστα με τα εμπορικά σήματα της Cisco είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.cisco.com/go/trademarks. Εμπορικά σήματα τρίτων παρόχων είναι περιουσία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Η χρήση του όρου συνεργάτης δεν υπονοεί οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco και σε άλλη εταιρεία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."