× Με τον γενικό όρο τηλεπικοινωνίες, (telecommunications), χαρακτηρίζεται η κάθε μορφής ενσύρματη ή ασύρματη, ηλεκτρομαγνητική, ηλεκτρική, κ.λπ., ακουστική και οπτική επικοινωνία που πραγματοποιείται ανεξαρτήτως του μήκους απόστασης.

Oκταπύρηνο επεξεργαστή «big.LITTLE» ετοιμάζει

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1184 από akis
Oκταπύρηνο επεξεργαστή «big.LITTLE» ετοιμάζει η Samsung

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Νοε 21, 2012 στην Κατηγορία Γενικά
Η ομάδα σχεδιασμού στον τομέα των ημιαγωγών της Samsung, αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει ένα νέο επεξεργαστή για φορητές συσκευές, που θα βασίζεται στον πρωτότυπο σχεδιασμό της ARM, big.LITTLE processing.
Πρόκειται για ένα ετερογενές, οκταπύρηνο chip, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από έναν τετραπύρηνο Cortex-A15 με συχνότητα εργασίας 1.8GHz, το οποίο και θα πραγματοποιεί τις βαριές εργασίες, και έναν ακόμη τετραπύρηνο Cortex-A7, με συχνότητα λειτουργίας 1.2GHz, το οποίο θα λειτουργεί σε ηπιότερες συνθήκες και σε λιγότερο απαιτητικές εφαρμογές.
Tο chip θα κατασκευάζεται στα 28nm, και είναι εύκολα αντιληπτό ότι η σχεδίαση του, έγινε με γνώμονα την όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση, και παράλληλα την υψηλότερη δυνατή απόδοση όταν απαιτείται. Aκόμα δεν έχει γίνει γνωστό, ποιου είδους συσκευές θα ενσωματώσουν το νέο οκταπύρηνο SoC (System-On-Chip), αλλά η λογική λέει ότι θα το δούμε σε smartphone και κατά πάσα πιθανότητα και σε tablet.

Πηγή: digitallife.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."