× Στο υλικό περιλαμβάνονται τα αντικείμενα που έχουν υλική υπόσταση, ενώ στο λογισμικό περιλαμβάνονται τα άυλα προγράμματα και οι εφαρμογές που υπάρχουν στο εσωτερικό του υπολογιστή.

Προδιαγραφές WirelessMAN ΙΕΕΕ 802.16

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #855 από akis
1.2 Προδιαγραφές WirelessMAN ΙΕΕΕ 802.16





Τα ΙΕΕΕ πρότυπα 802.1 a/RevD για 211 GHz είναι μια τεχνολογία δικτύων ασύρματης μητροπολιτικής περιοχής (MAN) που θα παράσχει την ευρυζωνική ασύρματη συνδετικότητα στις σταθερές, φορητές και νομαδικές συσκευές. Χαρακτηριστικά οι φορείς παροχής υπηρεσιών θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία 802.16 για τα δίκτυα πρόσβασης. Το 802.16 ΣΒs θα διασυνδεθεί μέσω του δικτύου ευρείας περιοχής φορέων παροχής υπηρεσιών (WAN), το οποίο στις περισσότερες από τις περιπτώσεις είναι βασισμένο στην τεχνολογία μετατροπής ετικετών πολυπρωτοκόλλων (multiprotocol label switching – MPLS). Κατ' αυτό τον τρόπο οι μηχανισμοί ποιότητας υπηρεσιών(QoS) που βασίζονται στο 802.16 θα ενισχυθούν από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα MPLS QoS που επιτρέπουν στο φορέα παροχής υπηρεσιών να εγγυηθεί τις κατάλληλες συμφωνίες επιπέδων υπηρεσιών (SLAs) που προσφέρονται στους πελάτες.
Όπως εμφανίζει η εικόνα 1, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει 802.11 hot spots με το Διαδίκτυο, να παρέχει τη συνδετικότητα πανεπιστημιουπόλεων, και να παρέχει μια ασύρματη εναλλακτική λύση της καλωδιακής, ψηφιακής γραμμής συνδρομητών (DSL) και E1 για το πρώτο μίλι/την τελευταία ευρυζωνική πρόσβαση μιλίου. Παρέχει υπηρεσίες μέχρι και σε 50 χλμ. απόστασης της περιοχής, επιτρέπει στους σταθμούς συνδρομητών (SSs) να πάρουν ευρυζωνική συνδετικότητα χωρίς ανάγκη της άμεσης γραμμής θέας με το σταθμό βάσεων (ΣΒ) και παρέχει τις κοινές τιμές στοιχείων (ακατέργαστες τιμές) μέχρι 70 MBIT/S ανά ΣΒ, το οποίο αποτελεί αρκετό εύρος ζώνης για να υποστηριχθούν ταυτόχρονα εκατοντάδες επιχειρήσεις με τύπο συνδετικότητας Ε1 και εκατοντάδες σπίτια με την ομοειδή συνδετικότητα DSL με ενιαίους ΣΒ. Προσδιορίζει ένα πρωτόκολλο που υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τη χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση που οι ευαίσθητες εφαρμογές όπως η φωνή και το βίντεο, παρέχουν την ευρυζωνική συνδετικότητα χωρίς απαίτηση ενός άμεσου Los μεταξύ των τερματικών συνδρομητών και των ΣΒ και θα υποστηρίξουν τις εκατοντάδες των συνδρομητών από ενιαίους ΣΒ
Το προσεχές 802.16e θα προσθέσει την κινητικότητα στα πρότυπα και πραγματικά πετά το γάντι στα κυψελοειδή. Αυτό το στοιχείο των προτύπων έχει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Nokia, η οποία μπορεί να δει ένα νέο ρεύμα εισοδήματος τόσο στους ΣΒ όσο και σε επίπεδο μικροτηλεφώνων. Λόγω της καθυστέρησης του σχεδίου «ε» και της μη περίληψης του από το WiMAX στο πρώτο σύνολο σχεδιαγραμμάτων συστημάτων, η Nokia έχει αποσυρθεί προς το παρόν από το WiMAX Forum. Το σχέδιο θεωρητικά θα ήταν έτοιμο τον Αύγουστο του 2003 αλλά αναβάλλεται τώρα μέχρι το τέλος 2004.
Το πρότυπο 802.16 (Πίνακας 1) λειτουργεί μέχρι και σε 124 MBIT/S στο κανάλι 28 MHz (10-66 GHz), το 802.16a/RevD σε 70 MBIT/S στο φάσμα GHz χαμηλός-συχνότητας 2-11. Η αναθεώρηση των προτύπων, των τεχνικών λεπτομερειών και των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που διαφοροποιούν τον 802.16 (και περαιτέρω) επικυρωμένο εξοπλισμό WiMAX από τον 802.11 επικυρωμένο WI-FI (Wireless Fidelity) ή άλλες τεχνολογίες μπορεί καλύτερα να διευκρινιστεί με την εστίαση στα δύο στρώματα που εξετάζονται στα πρότυπα, τις μεταδόσεις (PHY) ή ραδιοσυχνότητας (RF) και το σχέδιο στρώματος ελέγχου πρόσβασης μέσων (MAC)που θα εξετάσουμε στο κεφάλαιο 2.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.153 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."