× Στο υλικό περιλαμβάνονται τα αντικείμενα που έχουν υλική υπόσταση, ενώ στο λογισμικό περιλαμβάνονται τα άυλα προγράμματα και οι εφαρμογές που υπάρχουν στο εσωτερικό του υπολογιστή.

HTML: List Tags

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #650 από johnmadas
HTML: List Tags δημιουργήθηκε από johnmadas
HTML: List Tags



Πηγή: supremohosting.com
Υπάρχουν τριών ειδών λίστες, οι αριθμημένες, οι μη αριθμημένες και οι λίστες για ορισμούς.

Θα διαγράψω λοιπόν πρώτα το περιεχόμενο από την προηγούμενη σελίδα και θα επικολλήσω την αριθμημένη λίστα εδώ.

Οι αριθμημένες λίστες ξεκινάνε με την ετικέτα ol, που είναι τα αρχικά της φράσης ordered list. Μέσα στην ol ετικέτα έχω τοποθετήσει τις li ετικέτες, η οποίες είναι τα αρχικά της λέξης line και μέσα στην κάθε li ετικέτα, έχω τοποθετήσει το κείμενο. Αφού αποθηκεύσω το έγγραφο και κάνω κλικ στην ανανέωση, βλέπουμε ότι ο περιηγητής εμφανίζει την αριθμημένη λίστα.

Εάν θέλω να την κάνω μη αριθμημένη, τότε απλά θα αλλάξω το ol σε ul, το οποίο σημαίνει unordered list και θα αποθηκεύσω το έγγραφο μου. Αφού κάνω αποθήκευση, θα ανανεώσω τον περιηγητή μου και θα δω πως η λίστα έγινε μη αριθμημένη.

Το τελευταίο είδος λίστας, είναι τα definition lists, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για επεξήγηση όρων.

Θα διαγράψω την μη αριθμημένη λίστα και θα ξεκινήσω να δημιουργώ μία definition list. Αρχικά θα ανοίξω μία dl ετικέτα και μέσα σε αυτή, θα ανοίξω μία dt ετικέτα, που σημαίνει definition term. Μέσα σε αυτή θα γράψω τη λέξη “one” και από κάτω θα φτιάξω μία άλλη ετικέτα, την dd, η οποία χρησιμοποιείται για την επεξήγηση του όρου που γράψαμε παραπάνω. Μέσα θα γράψω την επεξήγηση της λέξης “one”. Έπειτα θα το αντιγράψω και θα φτιάξω άλλα δύο και θα αλλάξω το περιεχόμενο τους. Θα αποθηκεύσω το έγγραφο μου και θα ανανεώσω τον περιηγητή μου. Βλέπουμε πως η definition list έχει αυτή τη μορφή.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."