× Στο υλικό περιλαμβάνονται τα αντικείμενα που έχουν υλική υπόσταση, ενώ στο λογισμικό περιλαμβάνονται τα άυλα προγράμματα και οι εφαρμογές που υπάρχουν στο εσωτερικό του υπολογιστή.

Νέο γραφικό περιβάλλον για το Chrome OS

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #267 από akis
Νέο γραφικό περιβάλλον για το Chrome OS





Πηγή: TechNewz.gr
Η Google επιχειρεί να δώσει νέα πνοή στο λειτουργικό της σύστημα Google OS αναβαθμίζοντας το γραφικό του περιβάλλον, φέρνοντάς το περισσότερο στα μέτρα των Windows και του Mac OSX.

Το γραφικό περιβάλλον Aura σηματοδοτεί την απομάκρυνση από την αρχική ιδέα του ενός παραθύρου (αυτό του browser), επιτρέποντας την εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών παραθύρων.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι η προσθήκη μια μπάρας εργασιών ή όπως την ονομάζει η Google, “Shelf στο κάτω μέρος της οθόνης και επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις Web εφαρμογές αλλά δίνει επίσης και πληροφορίες του συστήματος όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, οι ενεργές συνδέσεις δικτύου και η ώρα/ημερομηνία.

Η μπάρα Shelf εξαφανίζεται όταν μεγιστοποιείται ο browser, και εμφανίζεται μόλις το ποντίκι πλησιάσει στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν και η συγκεκριμένη μπάρα περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά συντομεύσεις, η χρησιμότητά της φαίνεται και στη δυνατότητα “ξεκαρφιτσώματος” των tabs του browser σε νέες καρτέλες όπου το shelf μπορεί να τις διαχειρίζεται καλύτερα.

Μέχρι τώρα μπορούσε κανείς να έχει όσες καρτέλες ή προεκτάσεις ήθελε ανοιχτές, αλλά σε ένα μόνο παράθυρο.

Επιπλέον έχει προστεθεί υποστήριξη πολλαπλών οθονών αλλά και καλύτερη διαχείρηση των συμπιεσμένων αρχείων.

Το Chrome OS κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2010 δίνοντας έμφαση στην “απλότητα και την ασφαλεια”, βασιζόμενο στην επιτυχία του browser της Google. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Chrome OS 19 βρίσκεται ακόμη στο κανάλι κυκλοφορίας για προγραμματιστές και θα είναι διαθέσιμο ως αναβάθμιση για τα Samsung και Acer Chromebooks, ενώ το Cr-48 Chromebook θα παραβλέψει την εν λόγω αναβάθμιση.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."