× Στο υλικό περιλαμβάνονται τα αντικείμενα που έχουν υλική υπόσταση, ενώ στο λογισμικό περιλαμβάνονται τα άυλα προγράμματα και οι εφαρμογές που υπάρχουν στο εσωτερικό του υπολογιστή.

Νέο κακόβουλο λογισμικό «απειλεί» τους υπολογιστές

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1332 από akis
Νέο κακόβουλο λογισμικό «απειλεί» τους υπολογιστές

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Δευτέρα Ιαν 14, 2013 στην Κατηγορία IT Security
Περισσότερα από 850 εκατομμύρια μηχανήματα μπορεί να «μολυνθούν»
Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων, προτείνουν στους χρήστες να απεγκαταστήσουν, έστω προσωρινά, την Java από τους υπολογιστές τους, αφού ανακάλυψαν ένα νέο κακόβουλο λογισμικό
με το όνομα «zero – day Java exploit», που εκμεταλλεύεται την γνωστή πλατφόρμα για να δώσει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας στους επίδοξους hackers.Πρόκειται, για την εκμετάλλευση ενός κενού στην ασφάλεια της έκδοσης Java 7 Update 10, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Java, Oracle, έσπευσε άμεσα να κυκλοφορήσει έκδοση Java 7 Update 11, που διορθώνει το πρόβλημα και με ανακοίνωση της προτρέπει όλους τους χρήστες να την εγκαταστήσουν άμεσα.
Αν και η ίδια η Oracle δεν έκανε λόγο για τον αριθμό των υπολογιστών που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο λογισμικό, είναι γνωστό η Java είναι εγκατεστημένη σε περισσότερους από 850 εκατομμύρια υπολογιστές και άλλες συσκευές. Το κακόβουλο λογισμικό ανακάλυψε και παρουσίασε στο blog malware.dontneedcoffee, ο χρήστης γαλλικής καταγωγής, Kafeine.
Πηγή: newsbeast.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.121 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."