× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Αν σας διαρρήξουν το σπίτι, τσεκάρετε το κινητό

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #992 από akis
Αν σας διαρρήξουν το σπίτι, τσεκάρετε το κινητό σας

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Οκτ 3, 2012 στην Κατηγορία IT Security
Εξαιτίας μιας καινούριας εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, χάκερς και επίδοξοι κλέφτες με ηλεκτρονικές γνώσεις θα μπορούν άνετα να κάνουν κλοπές ακόμα και από σπίτια, καθώς θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν την κάμερα των ιδιωτικών κινητών τηλεφώνων, «φωτογραφίζοντας» τον προσωπικό χώρο ή ακόμα και τα μπλοκ επιταγών απλών πολιτών.
Το συγκεκριμένο λογισμικό επάνω στο οποίο βασίζεται η εφαρμογή, δίνει τη δυνατότητα μέχρι και δημιουργίας τριασδιάστατης εικόνας του σπιτιού σας (προς όφελος των δραστών), μέσω της οποίας, οι ληστές θα μπορούν να τσεκάρουν με ακρίβεια και ευκρίνεια τους χώρους και τα δωμάτια της εκάστοτε οικίας… και, φυσικά, να παρακολουθούν σε μόνιμη βάση τις ιδιωτικές σας στιγμές, αναφέρει η Daily Mail.
Η νέα εφαρμογή ονομάζεται PlaiceRaider και δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από ειδικούς του στρατού, στο Naval Surface Warfare Center, στο Κρέιν της Ιντιάνα. Στόχος τους ήταν να δείξουν πώς θα μπορούσαν να ενεργούν στο μέλλον, εγκληματικοί νόες τού κυβερνοχώρου και, ομολογουμένως, τα όσα παρουσίασαν, αναστατώνουν ακόμα και τον πιο αισιόδοξο κάτοχο κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: iguru.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."