× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

McAfee Οι τράπεζες στρέφουν την προσοχή τους στην

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #798 από akis
McAfee Οι τράπεζες στρέφουν την προσοχή τους στην ασφάλεια των smartphones





Πηγή: SecNews.gr
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θέλουν οι πελάτες τους να μπορούν κάνουν περισσότερο mobile banking, αλλά δεν έχουν τους μηχανισμούς για να διαπιστώσουν αν οι κινητές συσκευές που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες έχουν παραβιαστεί, δήλωσε ο Greg Brown της McAfee CTO, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής της Intel Cloud στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη, την Τρίτη.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εργάζονται για να αναδιοργανώσουν τις online πύλες τους για τα νέα apps των κινητών με στόχο<…>
να μετατρέψουν τις τραπεζικές συναλλαγές ευκολότερες για τους πελάτες τους. Ως εκ τούτου, οι online συνδέσεις και η υιοθέτηση τραπεζικών συναλλαγών από κινητά έχουν ανέβει στα ύψη τα τελευταία χρόνια.
Για το λόγο αυτό, οι τραπεζικές επιχειρήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις κινητές συσκευές που θα μπορούσαν να κάνουν ευκολότερη μια επίθεση. Σύμφωνα με τον Brown, είναι σημαντικό να απαιτείται η ακεραιότητα των συσκευών πρόσβασης και όχι μόνο η ΙΤ υποδομή τους.
Ο Brown παραδέχτηκε ότι η ασφάλεια για τα κινητά είναι μια δύσκολη υπόθεση για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και σε γενικές γραμμές στον χώρο των επιχειρήσεων. Αυτό που το κάνει ακόμα δυσκολότερο είναι ότι οι επιχειρήσεις πια κινούνται μέσω cloud πράγμα που δυσκολεύει τον έλεγχο των υποδομών τους.
«Είναι πιο δύσκολο να ασφαλίσεις κινητές συσκευές, εφόσον δεν διαχειρίζονται από τμήματα IT,” ανάφερε ο Brown στο ZDNet. «Για τα smartphones διατίθενται πάρα πολλές εφαρμογές και βλέπουμε να υπόκεινται συνεχώς σε επιθέσεις που οφείλονται σε ευπάθειες των εφαρμογών.”
Έχει γίνει γνωστό ότι το Google’s Play Store περιέχει εφαρμογές που φέρουν κινδύνους για την ασφάλεια.
Με εφαρμογές φτιαγμένες σε ανοικτές πλατφόρμες όπως αυτές που περιέχει το Google’s Play Store, ο Brown δήλωσε ότι οι οργανισμοί πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται την δημιουργία ζωνών καραντίνας εντός των κινητών συσκευών για την αποτροπή απώλειας δεδομένων και για παραβιάσεις ασφαλείας.
“Η βιομηχανία κινητής, σε γενικές γραμμές, πρέπει να εξελιχθεί περισσότερο για να μπορέσει να προσφέρει το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης που υπάρχει στα παραδοσιακά PC”.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."