× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Τα smartphones μπορεί να αντικαταστήσουν τα tokens

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #741 από johnmadas
Τα smartphones μπορεί να αντικαταστήσουν τα tokens στο μέλλον





Πηγή:SecNews.gr
Τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και περισσότερο πολλαπλών χρήσεων. Πριν από μερικά χρόνια, ένα κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιούνταν κυρίως για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων κειμένου. Με την άφιξη των smartphones η χρήση τους διευρύνθηκε προσφέροντας μας επιπλέον δυνατότητες όπως είναι η περιήγηση στο διαδίκτυο και το παίξιμο παιχνιδιών. Σήμερα πολλοί άνθρωποι στηρίζονται σε αυτά για διάφορες εργασίες -αναζητήσεις.
Οπότε γιατί να μην τα χρησιμοποιούμε επίσης και για την ασφάλεια των συναλλαγών μας? Για χρόνια, <…>
οι τράπεζες στηρίζονται σε ηλεκτρονικές συσκευές (tokens) για την ταυτοποίηση και την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Οι συσκευές αυτές προμηθεύουν τον χρήστη με ένα κωδικό ορισμένου χρόνου ζητώντας του παράλληλα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Επίσης πολλές επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν άλλα συστήματα, όπως έξυπνες κάρτες και μπρελόκ για την πρόσβαση των υπαλλήλων τους σε κτίρια.
Τα smartphones είναι σε θέση σήμερα να εκτελέσουν όλες αυτές τις λειτουργίες και παραπάνω ίσως έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα , είναι πάντα στο χέρι μας. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα από την εταιρεία ερευνών αγοράς IDC, το 2008, όπου διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων θα επέλεγαν το κινητό τους πάνω από το πορτοφόλι ή τα κλειδιά τους, αν έπρεπε να φύγουν από το σπίτι τους για 24 ώρες και θα μπορούσαν να πάρουν μόνο ένα πράγμα μαζί τους.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."