× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Ανακοινώθηκε το νέο πρότυπο nano-SIM

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #500 από johnmadas
Ανακοινώθηκε το νέο πρότυπο nano-SIM





Πηγή: technewz.gr
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο κατοχύρωσης Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων ανακοίνωσε σήμερα το νέο πρότυπο για τις κάρτες SIM, οι οποίες θα έχουν την ονομασία nano-SIM.

Η απόφαση έλαβε χώρα σήμερα στην Ιαπωνία, και αποφασίστηκε ότι οι μελλοντικές κάρτες SIM θα είναι μικρότερες κατά 40% από τις σημερινές κάρτες που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα και tablets, έχοντας διαστάσεις 12.3mm πλάτος, 8.8mm ύψος και 0.67mm πάχος.

Οι Nano-SIM θα κυκλοφορούνε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι συμβατές αν χρειαστεί να τοποθετηθούν σε συσκευές που κάνουν χρήση του μέχρι τώρα προτύπου.

Για να αποφασιστεί σήμερα το νέο πρότυπο υπήρξαν αρκετές συζητήσεις αλλά και διαφωνίες μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones, όπως η Motorola, η Nokia, η RIM και η Apple.

Για την ακρίβεια όλες οι εταιρείες ήρθαν σε αντίθεση με ένα σχέδιο που είχε παρουσιάσει η τελευταία, υποστηρίζοντας ότι ο δικός τους σχεδιασμός είναι τεχνικά ανώτερος και έχει λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει βλάβες στη συσκευή κατά την τοποθέτηση της κάρτας. Δυστυχώς ο επίσημος φορέας δεν αποκάλυψε ποια τεχνική χρησιμοποιήθηκε τελικά στην θέσπιση του νέου προτύπου.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."