× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Έρχονται σύντομα τα πρώτα smartphones με Ubuntu

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #287 από akis
Έρχονται σύντομα τα πρώτα smartphones με Ubuntu Phone OS





Πηγή: TechNewz.gr
Βρισκόμαστε κοντά σε ένα ακόμη επίτευγμα που δεν είναι άλλο από το μελλοντικό λανσάρισμα του Ubuntu σαν λειτουργικού συστήματος για smartphones, ενώ για την ώρα βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και ανάπτυξης.

Η Canonical ευθύνεται για το νέο αυτό εγχείρημα και ήδη έχει ανακοινώσει ότι αναζητά στέλεχος που να είναι γνώστης των τηλεπικοινωνιών και της κινητής τηλεφωνίας γενικότερα, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην προώθηση της πλατφόρμας μέσων γνωστών εταιριών τηλεπικοινωνίας, δηλαδή να διαθέτει στενούς δεσμούς με στελέχη της αγοράς για να υπάρξει η επιβεβαίωση ότι το Ubuntu Phone OS θα βρει την επιθυμητή ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό.

Βέβαιαa, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία Canonical προσπαθεί να επινοήσει τρόπους για να προσαρμόσει το Ubuntu σε smartphones. Απόπειρα είχε γίνει και στο παρελθόν (συγκεκριμένα το 2009), όπου η εταιρία είχε πιέσει αρκετά το ζήτημα της δημιουργίας μιας έκδοσης Ubuntu για κινητά τηλέφωνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε τότε.

Οι φανατικοί οπαδοί της πλατφόρμας έχουν καταθέσει από πολύ νωρίς τις ιδέες τους για το λειτουργικό σύστημα Ubuntu, ενώ στο Android υπάρχουν στοιχεία που παρέχουν μια αντίστοιχη εμπειρία στον κάθε χρήστη.

Επίσης, πιστεύεται από αρκετούς, ότι το Ubuntu για το Android μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε smartphone με λειτουργικό Android, αρκεί να έχει dual-core επεξεργαστή και τουλάχιστον διαθέσιμη μνήμη RAM 1GB.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."