× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Σε λίγο και τα smartphones θα έχουν GPU

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #164 από akis
Nvidia: Σε λίγο και τα smartphones θα έχουν GPU που θα βασίζεται στον Kepler!





Πηγή: technewz.gr
Πριν λίγες μέρες η Nvidia μας παρουσίασε την νέα της GPU GeForce GTX 680 η οποια είναι η πρώτη που είναι εξοπλισμένη με τον πυρήνα Kepler που αποτελεί το πρώτο chip της εταιρείας στα 28mm

Η Nvidia προορίζει τον Kepler για κάρτες γραφικών desktops συστημάτων αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή αφού η εταιρεία έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

Σύμφωνα με ένα mail του CEO της εταιρείας Jen-Hsun Huang η Nvidia θέλει να φέρει τον Kepler και σε smartphones!

Ναι καλά διαβάσατε η Nvidia έχει σχέδια να βγάλει στο μέλλον μια έκδοση του επεξεργαστή της Tegra με GPU που θα βασίζεται στον Kepler.

Αν τελικά αυτό γίνει τότε στο μέλλον δεν θα μιλάμε για smartphones αλλά για superphones που θα έχουν τεράστια επεξεργαστική ίση desktop συστημάτων.

Μέχρι τώρα η ανάπτυξη του Tegra και των καρτών GeForce ήταν παράλληλη αλλά φαίνεται ότι η Nvidia σκοπεύει πολύ σύντομα να βάλει στον ίδιο δρόμο την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής ARM με αυτήν της x86.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."