× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

το mobile Internet… 1000 φορές πιο γρήγορο

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #1627 από akis
pCell. Η τεχνολογία που θέλει να κάνει το mobile Internet… 1000 φορές πιο γρήγορο


Δίκτυα κινητής. Η ταχύτητα και η σταθερότητά τους δεν έχει πάψει να μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και σήμερα δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να χάσεις το σήμα ή να αλλοιωθεί η ποιότητα της σύνδεσής σου, ενώ κινείσαι ακόμη και στο κέντρο μίας μεγαλούπολης, όπως η Αθήνα. Όταν, δε, βρίσκεσαι σε ένα σημείο όπου υπάρχει συγκεντρωμένος πολύς κόσμος (όπως π.χ. ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός) τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα… Ένα startup από τη Silicon Valley, ωστόσο, η Artemis, που ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Steve Perlman, φιλοδοξεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, με έναν ξεχωριστό τρόπο, την τεχνολογία pCell που έχει αναπτύξει.

artemis pcell pCell. Η τεχνολογία που θέλει να κάνει το mobile Internet... 1000 φορές πιο γρήγοροΟι “πύργοι κινητής”, όπως τους γνωρίζουμε σήμερα, θα μπορούσαν οπτικά να παρομοιαστούν με τεράστιες “ομπρέλες” ,οι οποίες σας “εξυπηρετούν” όσο βρίσκεστε μέσα στην εμβέλειά τους. Θα πρέπει να είστε αρκετά κοντά, ώστε να είστε στην κάλυψή τους, ενώ, αν απομακρυνθείτε πολύ, θα μπείτε στην “εμβέλεια” ενός άλλου πύργου, εφόσον υπάρχει στη νέα περιοχή που κινείστε. Αν πάλι βρίσκεστε μαζί με πολλούς και μοιράζεστε την ίδια κυψέλη, η υπερκατανάλωση των δεδομένων μπορεί να “ρίξει” συνολικά το σύστημα.

cell pCell. Η τεχνολογία που θέλει να κάνει το mobile Internet... 1000 φορές πιο γρήγοροΗ ασύρματη ευρυζωνική τεχνολογία pCell αντιμετωπίζει την πρόσβασή σας πολύ διαφορετικά. Επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση κάθε φορητής συσκευής σε πλήρη ταχύτητα ανεξάρτητα από το πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν το ίδιο ασύρματο φάσμα ταυτόχρονα, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε γρήγορες συνδέσεις χωρίς προβλήματα “συμφόρησης”, νεκρές ζώνες ή αδύναμο σήμα. Γι’ αυτό το λόγο, θέλει να αναπτύξει ένα δίκτυο από “κουτιά”, στο μέγεθος routers, τα οποία ονομάζονται pWaves και τα οποία υπόσχονται πολύ καλύτερες υπηρεσίες σε μικρότερες περιοχές. Αντί να εργάζονται κατά των παρεμβολών, τα pCells “αγκαλιάζουν” κατά κάποιο τρόπο τη σύγκρουση των ραδιοκυμάτων και επωφελούνται από τη μετάδοση σημάτων που παρεμβαίνουν σκόπιμα το ένα στο άλλο. Συνδυάζοντας τα εισερχόμενα σήματα από αρκετούς σταθμούς βάσης, κάθε χρήστης αποκτά το ισοδύναμο από το δικό του “personal cell”, που του παρέχει την πλήρη χωρητικότητα του φάσματος σε κάθε περίπτωση και ως αποτέλεσμα πολύ καλύτερη “εξυπηρέτηση” σε μικρότερη περιοχή.

pcell

Με αυτή την τεχνολογία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει κάποιος full bars σήματος LTE, ενώ, πρακτικά, μπορεί να αποκτήσει ταχύτητες έως και 1.000 φορές γρηγορότερες απ’ ό,τι όλοι έχουμε συνηθίσει. Η τεχνολογία, επιπλέον, χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια, καθώς τα pWave radios χρησιμοποιούν έναν πομπό 1 miliwatt για να παρέχουν δεδομένα σε σύγκριση με τα 250 miliwatts που χρησιμοποιούν τα περισσότερα Wi-Fi radios. Το καλύτερο όλων είναι ότι λειτουργεί με τις υπάρχουσες συσκευές και δε χρειάζεται εσείς να αλλάξετε τον εξοπλισμό σας.

To καταναλωτικό λανσάρισμα του pCell έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε. αρχικά στο San Francisco, όπου η εταιρεία έχει προγραμματίσει να τοποθετήσει τους πομπούς της σε 350 στέγες της πόλης, ενώ θα συνεργαστεί με κάποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών για την εμπορική λειτουργία των υπηρεσιών της. Αργότερα, μέσα στο 2015, αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για “ευρεία υιοθέτησή” της. Ακούγεται, ωστόσο, πολλά υποσχόμενη και μπορείτε να δείτε περισσότερα γι’ αυτή στο video της Artemis που ακολουθεί.



Πηγή: digitallife.gr
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."