× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Κυκλοφόρησε ο πηγαίος κώδικας του νέου λειτουργικο

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1423 από akis
Κυκλοφόρησε ο πηγαίος κώδικας του νέου λειτουργικού συστήματος της Samsung, Tizen 2.0

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Παρασκευή Φεβ 22, 2013 στην Κατηγορία Γενικά
Κυκλοφόρησε επίσημα ο πηγαίος κώδικας του Tizen 2.0 και του SDK. Το Tizen είναι μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στον πυρήνα «ανοικτού» κώδικα πάνω στον οποίο λειτουργούν τα Linux, το οποίο υποστηρίζεται από την Intel και Samsung Electronics, είναι σχεδιασμένο για smartphones, tablets, smart TVs, in-car συστήματα και μπορεί να τρέξει εφαρμογές που γράφονται με τη χρήση τεχνολογιών του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένης της HTML5.
Η λίστα των νέων χαρακτηριστικών και ενημερώσεων είναι εκτενής, αν και πολλές από τις αλλαγές που<…>
έχουν γίνει δεν είναι εμφανείς, ωστόσο αποσκοπούν στο να προσφέρουν μια πιο ελκυστική πλατφόρμα στους προγραμματιστές των εφαρμογών. Το Tizen 2.0 προσθέτει νέα APIs, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες Bluetooth και NFC σε κινητά τηλέφωνα με αυτό το υλικό, καθώς και βελτιωμένα εργαλεία ανάπτυξης.
Πρόσφατα, υπήρχαν αναφορές που έλεγαν ότι η Samsung σχεδιάζει μια σειρά από τηλέφωνα τα οποία θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Tizen, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το Android της Google μετά από την απόκτηση της Motorola Mobility από την Google.
Η Samsung είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεφώνων και tablets, αλλά αυτή τη στιγμή η τύχη της εταιρείας εξαρτάται κατά πολύ από το Android λειτουργικό σύστημα της Google, αν όμως τα προϊόντα που θα έχουν το Tizen είναι εμπορικά επιτυχημένα τότε ίσως δούμε μια μέρα εταιρείες όπως η Samsung να κινούνται μακριά από το Android.
Το SDK είναι διαθέσιμο προς λήψη για 32 ή 64-bit Ubuntu, Windows 7 ή Mac OS X με Intel. Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Tizen 2.1, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά θα είναι μια μικρή έκδοση, και θα περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά και βελτίωση των επιδόσεων χωρίς API τροποποιήσεις ή αφαίρεση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."