× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Deloitte: 5.000% αύξηση του mobile internet μέχρι

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1350 από akis
Deloitte: 5.000% αύξηση του mobile internet μέχρι το 2016


Πηγή: Skai.gr
ύμφωνα με την εταιρεία, η αιτία είναι ότι οι ιδιοκτήτες τηλεφώνων iPhone, Android και Windows Phone επιβαρύνουν τα δίκτυα 35 φορές περισσότερο από ό,τι οι κάτοχοι των απλών κινητών. Μάλιστα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το 2016, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να αυξηθεί κατά 5.000% η χρήση του mobile internet.

Το «έμφραγμα» που θα προκληθεί τότε, αναφέρει η έκθεση, δεν θα σημαίνει πως οι φορητές συσκευές δεν θα μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο. Απλώς, όπως συμβαίνει και στα οδικά δίκτυα, θα υπάρχουν «ώρες αιχμής». Αυτές τις ώρες, ο χρήστης θα χρειάζεται να προσπαθήσει τρεις ή τέσσερις φορές για να συνδεθεί και οι ταχύτητες «σερφαρίσματος» θα είναι σημαντικά ελαττωμένες. Παράλληλα, αναμένεται να τριπλασιαστεί ή και να τετραπλασιαστεί η συχνότητα διακοπής των τηλεφωνικών κλήσεων.

«Στις χειρότερες περιπτώσεις, οι ταχύτητες θα κινούνται κάτω από το 1 Mbps, για αρκετή ώρα, με συνέπεια να είναι δύσκολο το «άνοιγμα» των ιστοσελίδων και αδύνατη η προβολή βίντεο», επισημαίνεται.

Αρκετές χώρες έχουν ήδη αντιληφθεί τον κίνδυνο, σημειώνει η εταιρεία, προχωρώντας σε πλειστηριασμούς ενός τμήματος του φάσματος που παλιότερα χρησιμοποιούνταν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτών των κρατών είναι η εξαίρεση, και όχι ο κανόνας. Επιπλέον, συχνά το επιπλέον φάσμα παραχωρείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως για την κάλυψη περιοχών στην επαρχία, και όχι για να αυξηθεί η χωρητικότητα όλου του δικτύου.

Η Deloitte υποστηρίζει πως η εμφάνιση των mobile δικτύων τέταρτης γενιάς (4G) συνιστά σίγουρα μία θετική εξέλιξη, καθώς είναι πιο αποτελεσματικά στην αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος. Παρ’ όλα αυτά, η τεράστια αύξηση της δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει τη βελτίωση των υποδομών, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."