× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Smartphones με λειτουργικό από τη Mozilla

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1331 από akis
Smartphones με λειτουργικό από τη Mozilla

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Δευτέρα Ιαν 14, 2013 στην Κατηγορία Γενικά
Στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας εισέρχονται οι δημιουργοί του διαδικτυακού περιηγητή Mozilla Firefox, σύμφωνα με το BBC, καθώς το νέο λειτουργικό τους σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινέζικης εταιρείας ZTE.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ZTE, Τσενγκ Λιξίν τόνισε ότι, εντός του έτους, οι συσκευές της εταιρείας με το νέο λειτουργικό σύστημα Mozilla Firefox θα κυκλοφορήσουν, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Πάντα σύμφωνα με τον Τσενγκ Λιξίν, τα νέα «έξυπνα» κινητά της ZTE θα ανταγωνίζονται τις οικονομικές κατηγορίες των συσκευών με λειτουργικό Android. Στους στόχους της ZTE, είναι να καταλάβει μερίδιο περίπου 1% στην αγορά «έξυπνων» κινητών μέσα στο 2013.
Από την πλευρά του, ο Τζέι Σάλιβαν, αντιπρόεδρος προϊόντων της Mozilla, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Qualcomm και TCL Communication Technology Holdings, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κατασκευής εξαρτημάτων φορητών συσκευών, για την υλοποίηση των νέων μοντέλων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, της ΖΤΕ.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."