× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Τέλος εποχής για το Symbian OS

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #1072 από akis
Τέλος εποχής για το Symbian OS δημιουργήθηκε από akis
Τέλος εποχής για το Symbian OS

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Οκτ 17, 2012 στην Κατηγορία Γενικά
Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα Nokia Developer, η Φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματάει την ανάπτυξη του Symbian και το τοποθετεί σε λειτουργία συντήρησης.
Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή ερώτηση ενός προγραμματιστή,
ο οποίος πρότεινε μέσω του ανάλογου συστήματος κάποια βελτίωση στο Nokia Drive. Η απάντηση που πήρε από την εταιρεία είναι πως δεν προβλέπεται να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις ή προσθήκες στο λειτουργικό.
«Ευχαριστούμε για τις ιδέες σας για βελτίωση, αλλά το Symbian είναι σε λειτουργία συντήρησης και δεν θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά χωρίς καλό λόγο. Έχουμε σημειώσει τις ιδέες σας για μελλοντική ανάπτυξη αν υπάρξει πιθανότητα κυκλοφορίας νέων χαρακτηριστικών» αναφέρει η ανακοίνωση.
Μετά από αρκετά χρόνια λοιπόν η Nokia σταματάει την ανάπτυξη του λειτουργικού που αποτελούσε βασικό της χαρακτηριστικό για αρκετά χρόνια. Πριν από ένα χρόνο μάλιστα είχε πουλήσει το Symbian στην εταιρεία Accenture, η οποία θα αναλάβει την υποστήριξη των παλαιότερων εκδόσεων μέχρι να λήξει η περίοδος συνεργασίας των δυο εταιρειών, το 2016.
Το λειτουργικό σύστημα Symbian χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Ericsson, της Motorola και της Nokia. Κυκλοφόρησε αρχικά το 1997 ως λειτουργικό PDA με την ονομασία EPOC32. Το 2000 ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο, στο Ericsson R380, το οποίο πολλοί θεωρούν ως το πρώτο εμπορικό smartphone. Η πρώτη συσκευή της Nokia με Symbian ήταν το Nokia 9210 Communicator που κυκλοφόρησε το 2001.

Πηγή: newpost.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."