× Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

Ποιος είπε ότι τα smartphones δεν κάνουν για game?

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1064 από akis
Ποιος είπε ότι τα smartphones δεν κάνουν για gaming!

Πηγή: TechNewz.gr
Αργή αλλά σταθερή άνοδο σημειώνει το ποσοστό των παικτών που παίζουν παιχνίδια αποκλειστικά σε συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και tablets.

Πρόσφατη έρευνα της NPD Group αποκάλυψε πως το 23% των σχεδόν 6.000 παικτών που έλαβαν μέρος παίζουν παιχνίδια αποκλειστικά σε φορητές συσκευές, ποσοστό αυξημένο κατά 1% από αντίστοιχη έρευνα τον Αύγουστο. Την ίδια στιγμή σχεδόν το 50% αυτών δηλώνουν πως φέτος έπαιξαν περισσότερα παιχνίδια στα κινητά τους από ότι το 2011.

Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση αυτή κυρίως στην ύπαρξη δωρεάν παιχνιδιών. Πολλά από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν για κινητά διαθέτουν παράλληλα δωρεάν εκδόσεις, δοκιμαστικές ή με περιορισμένα χαρακτηριστικά, καλώντας τους χρήστες να πληρώσουν ένα μικρο ποσό για να ξεκλειδώσουν κάποια από αυτά, το γνωστό σύστημα των in-app purchases.

Το 30% των παικτών μάλιστα δήλωσαν πως πραγματοποίησαν in-app purchases ή αγόρασαν την πλήρη έκδοση του παιχνιδιού αφού δοκίμασαν τη δωρεάν.

«Πολλοί καταναλωτές έχουν συνηθίσει τα δωρεάν παιχνίδια, κάτι που κάνει απαραίτητη την ιδανική τιμολόγηση που θα ενθαρρύνει αρκετούς παίκτες να τα αγοράσουν» δήλωσε ο αναλυτής του NPD Group, Liam Callahan.

Ο Callahan εξήγησε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους developers και τους εκδότες παιχνιδιών είναι η προσέλκυση των παικτών στις εμπορικές εκδόσεις των παιχνιδιών τους αλλά και στις παιχνιδομηχανές, όπου εκεί τα παιχνίδια κοστίζουν αρκετά περισσότερο από ότι στα κινητά.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της NDP τον Αύγουστο είχε δείξει πως το 22% του συνόλου των gamers έπαιζε αποκλειστικά σε φορητές συσκευές, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις παιχνιδομηχανές και πλησιάζοντας αρκετά το 26% των παικτών που έπαιζαν παιχνίδια μόνο σε υπολογιστές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."