× O SQL Server είναι μια σχεσιακή βάση δεδομένων, η οποία αναπτύσσεται από τη Microsoft. Οι κύριες γλώσσες που χρησιμοποιούνται είναι η T-SQL και η ANSI SQL. O SQL Server βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1989 σε συνεργασία με την Sybase.

Τρόπος εγκατάστασης των υπηρεσιών Terminal Service

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #848 από johnmadas
Τρόπος εγκατάστασης των υπηρεσιών Terminal Services σε κατάσταση λειτουργίας κατάσταση λειτουργίας Application Server στα Windows 2000
Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.

Συμβουλή συστήματοςΑυτό το άρθρο ισχύει για μια διαφορετική έκδοση των Windows από αυτή που χρησιμοποιείτε. Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου ενδέχεται να μην σας αφορούν. Επισκεφθείτε το Windows 7 Κέντρο λύσεων


Σε αυτήν τη σελίδα
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων
Περίληψη
Οι υπηρεσίες Terminal Services παρέχουν στους απομακρυσμένους υπολογιστές δυνατότητα πρόσβασης σε προγράμματα που βασίζονται στα Windows, τα οποία χρησιμοποιούνται στο διακομιστή. Ο Microsoft Windows 2000 Server και ο Microsoft Windows 2000 Advanced Server περιλαμβάνουν το λογισμικό του προγράμματος-πελάτη υπηρεσιών Terminal Services, το οποίο υποστηρίζει τα προγράμματα-πελάτες 16 bit και 32 bit που βασίζονται στα Windows. Σε κατάσταση λειτουργίας απομακρυσμένης διαχείρισης, οι υπηρεσίες Terminal Services παρέχουν δυνατότητα πρόσβασης σε φυσικά ή λογικά απομακρυσμένους διακομιστές. Σε κατάσταση λειτουργίας Application Server, οι υπηρεσίες Terminal Services παρέχουν ένα περιβάλλον πολλαπλών περιόδων λειτουργίας για συστήματα διακομιστή. Αυτό το άρθρο βήμα προς βήμα περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης των υπηρεσιών Terminal Services, χρησιμοποιώντας την κατάσταση λειτουργίας Application Server.

Επιστροφή στην αρχή
Εγκατάσταση των υπηρεσιών Terminal Services
Υπάρχουν τρία στοιχεία που πρέπει να κατανοήσετε όταν εγκαθιστάτε και ενεργοποιείτε τις υπηρεσίες Terminal Services των Windows 2000. Η ακόλουθη λίστα περιγράφει σύντομα αυτά τα στοιχεία:
• Διακομιστής - Ο υπολογιστής στον οποίο βρίσκονται σχεδόν όλοι οι πόροι του συστήματος υπολογιστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο περιβάλλον δικτύου των υπηρεσιών Terminal Services. Ο διακομιστής λαμβάνει και επεξεργάζεται την πληκτρολόγηση και τις κινήσεις του ποντικιού που γίνονται στον υπολογιστή-πελάτη. Ο διακομιστής εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας και τα προγράμματα που εκτελούνται σε ένα παράθυρο του υπολογιστή-πελάτη.
• Ανταλλαγή μηνυμάτων - Αυτή η επικοινωνία πραγματοποιείται μεταξύ του διακομιστή και των υπολογιστών-πελατών μέσω του πρωτοκόλλου RDP (Remote Desktop Protocol). Το RDP είναι ένα πρωτόκολλο επιπέδου εφαρμογής που βασίζεται στο TCP/IP.
• Υπολογιστές-πελάτες - Ο υπολογιστής του δικτύου από τον οποίο είναι δυνατό το άνοιγμα ενός παραθύρου που περιέχει μια περίοδο λειτουργίας τερματικού. Σε αυτό το παράθυρο βρίσκεται η επιφάνεια εργασίας που εκτελείται στο διακομιστή. Οι εφαρμογές και τα παράθυρα που ανοίγετε σε αυτήν την επιφάνεια εργασίας εκτελούνται στην πραγματικότητα στο διακομιστή.
Επιστροφή στην αρχή
Ενεργοποίηση των υπηρεσιών Terminal Services σε κατάσταση λειτουργίας Application Server
Για να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες Terminal Services σε κατάσταση λειτουργίας Application Server στον ελεγκτή τομέα, ο διαχειριστής τεχνολογιών πληροφορικής (IT) συνδέεται στο διακομιστή ως διαχειριστής και εκτελεί τις ακόλουθες διαδικασίες.

Για να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες Terminal Services:
1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογήΡυθμίσεις (Settings), κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Add/Remove Programs).
2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθαφαίρεση στοιχείων των Windows (Add/Remove Windows Components), για να ξεκινήσει ο "Οδηγός στοιχείων των Windows" (Windows Components Wizard). Στη λίστα Στοιχεία (Components), για να προσθέσετε ή να καταργήσετε ένα στοιχείο, κάντε κλικ για να επιλέξετε ένα πλαίσιο ελέγχου. Ένα σκιασμένο πλαίσιο υποδεικνύει ότι μόνο ένα μέρος του στοιχείου θα εγκατασταθεί. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Terminal Services και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο (Next).
3. Στον "Οδηγό στοιχείων των Windows" (Windows Components Wizard), με επιλεγμένες τις υπηρεσίες Terminal Services, κάντε κλικ στην επιλογή Λεπτομέρειες (Details) για να δείτε τι περιλαμβάνεται στο στοιχείο. Θα δείτε τα ακόλουθα δύο δευτερεύοντα στοιχεία:
o Αρχεία προγράμματος δημιουργίας προγράμματος-πελάτη - Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας δισκετών εγκατάστασης για υπολογιστές με Terminal Services Client.
o Ενεργοποίηση των υπηρεσιών Terminal Services (Terminal Services) - Ενεργοποιεί το λογισμικό των Terminal Services στον υπολογιστή σας.
4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε.
5. Στην επόμενη οθόνη, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε τις υπηρεσίες Terminal Services για να εκτελέσετε μία από τις εξής δύο λειτουργίες:
o Απομακρυσμένη διαχείριση (Remote Administration) - Αυτή η κατάσταση λειτουργίας επιτρέπει τη δημιουργία δύο συνδέσεων υπολογιστών-πελατών με τις υπηρεσίες Terminal Services. Αυτή η κατάσταση λειτουργίας δεν απαιτεί άδεια χρήσης, αλλά επιτρέπει μόνο στα μέλη της ομάδας Administrators να αποκτήσουν πρόσβαση στο διακομιστή. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για διακομιστές χωρίς Terminal Services, για την ενεργοποίηση πρόσβασης τύπου απομακρυσμένου ελέγχου σε απομακρυσμένους διακομιστές.
o Application Server - Αυτή η κατάσταση λειτουργίας επιτρέπει περισσότερες από δύο ταυτόχρονες συνδέσεις από χρήστες χωρίς δικαιώματα διαχειριστή, αλλά απαιτεί να είναι εγκατεστημένη η υπηρεσία Terminal Services Licensing σε έναν ελεγκτή τομέα (για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε διακομιστή σε ένα περιβάλλον ομάδας εργασίας). Η υπηρεσία Terminal Services Client Access License απαιτείται επίσης για υπολογιστές-πελάτες χωρίς Windows 2000 Professional.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υπηρεσία Terminal Services Licensing είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο που παρέχει άδειες χρήσης σε υπολογιστές-πελάτες Terminal Server σε κατάσταση λειτουργίας Application Server. Για υπολογιστές που βρίσκονται σε έναν τομέα με Windows 2000, η Microsoft συνιστά να μην ενεργοποιείτε την υπηρεσία Terminal Services Licensing στον ίδιο υπολογιστή με τις υπηρεσίες Terminal Services.
6. Στην εγκατάσταση των υπηρεσιών Terminal Services, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το στοιχείο Κατάσταση λειτουργίας Application Server (Application Server mode) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο (Next).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρόγραμμα εγκατάστασης των υπηρεσιών Terminal Services, ενδέχεται να εμφανίζονται προγράμματα τα οποία δεν θα λειτουργήσουν σωστά όταν ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες Terminal Services. Πρέπει να εγκαταστήσετε εκ νέου αυτά τα προγράμματα για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης πολλαπλών περιόδων λειτουργίας, χρησιμοποιώντας το εργαλείο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add/Remove Programs) μετά από την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Terminal Services.
7. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στην κατάλληλη επιλογή για να καθορίσετε αν θέλετε τα δικαιώματα να είναι συμβατά με τους χρήστες των Windows 2000 ή με χρήστες του Terminal Server 4.0. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Δικαιώματα συμβατά με χρήστες των Windows 2000 (Permissions compatible with Windows 2000 Users) για τη δημιουργία πιο ασφαλούς περιβάλλοντος για την εκτέλεση εφαρμογών.
8. Στο πρόγραμμα εγκατάστασης της υπηρεσίας Terminal Services Licensing, καθορίστε αν θέλετε ο διακομιστής παροχής αδειών χρήσης να εξυπηρετεί ολόκληρη της επιχείρησή σας ή τον τομέα/ομάδα εργασίας σας και, στη συνέχεια, καταχωρήστε τη θέση καταλόγου για τη βάση δεδομένων. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος (Finish). Στο παράθυρο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" (Add/Remove Programs), κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο (Close).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα απαιτούμενα αρχεία αντιγράφονται στο σκληρό σας δίσκο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό διακομιστή μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Επιστροφή στην αρχή
Αντιμετώπιση προβλημάτων
1. Εάν μια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά, αυτό ενδέχεται να οφείλεται σε κάποια από τις ακόλουθες αιτίες:
o Οι εφαρμογές που κλειδώνουν αρχεία ή DLL ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά, επειδή υπάρχει πιθανότητα να προσπαθούν περισσότεροι από ένας χρήστες να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα την εφαρμογή.
o Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το όνομα υπολογιστή ή τη διεύθυνση IP για λόγους αναγνώρισης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα όταν περισσότεροι από ένας χρήστες τη φορά προσπαθήσουν ταυτόχρονα να εκτελέσουν την εφαρμογή.
2. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρήσατε δεν είναι έγκυρη. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι έγκυρη.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."