× Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “Search Engine Optimization” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση αφορά τις ιστοσελίδες και επιτυγχάνεται με τις κατάλληλες διαδικασίες και τεχνικές (Seo τεχνικές).

O σκοπός των τεχνικών Seo είναι να εμφανίζεται με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο μία ιστοσελίδα στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κλπ).

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ουσιαστικά εξελιγμένα προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις σελίδες στον ιστό, να τις αξιολογούν και τελικώς να τις κατατάσσουν στο ευρετήριό τους για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το site ή blog μας σταδιακά στις πρώτες σελίδες των ευρετηρίων των μηχανών αναζήτησης (κυρίως της Google) για τις λέξεις και φράσεις που θέλουμε να βρίσκουν την σελίδα μας. Ο στόχος είναι να καταταχθούμε στην πρώτη σελίδα και τελικώς στην κορυφή της πρώτης σελίδας και να παραμείνουμε εκεί.

Έτσι για παράδειγμα όταν ο χρήστης θα αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης της Google τις φράσεις υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, "seo google" έχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Seo-Google.gr γιατί αυτές είναι κάποιες από τις κύριες φράσεις που έχουμε στοχεύσει εμείς για το site μας.

Διαφημίσεις AdWords και SEO, όλη η αλήθεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #803 από akis
Διαφημίσεις AdWords και SEO, όλη η αλήθεια



Το AdWords και το seo (Search Engine Optimization) είναι δυο διαφορετικές υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδας όπου πρέπει όπως και δήποτε να εφαρμόζονται εάν θέλουμε να προσελκύσουμε στοχευμένα επισκέπτες και υποψήφιους πελάτες. Πολλοί νομίζουν όμως ότι κάνοντας το ένα ή το άλλο είναι αρκετό για την ιστοσελίδα τους, και εκεί είναι το μεγάλο λάθος.



Για να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε λίγο παραπάνω θα πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι η διαφήμιση AdWords και τι seo.

Google AdWords

Είναι η διαφημιστική υπηρεσία της Google όπου μας επιτρέπει να προωθούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μέσο αυτής. Οι δύο τρόποι διαφήμισης είναι με το δίκτυο αναζήτης και με το δίκτυο εμφάνισης. Μέσα από την ειδική πλατφόρμα που παρέχει η Google φτιάχνουμε τις διαφημίσεις μας περιγράφοντας με σαφήνεια και με σωστό τρόπο το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλουμε να προωθήσουμε.

Στη συνέχεια ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος που χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης της google για να ψάξει αυτό που θέλει, πληκτρολογεί κάποιους όρους και η google του σερβίρει τα ιδανικά αποτελέσματα κατά την γνώμη της. Εάν και μόνο τότε η λέξη-κλειδί ή η φράση που έβαλε ο χρήστης ταιριάζουν απόλυτα ή είναι στο περίπου ίδια ή ένα μέρος της ταυτίζεται με τις λέξεις κλειδιά που ορίσαμε κατά την δημιουργεία της διαφημιστικής μας καμπάνιας, τότε και μόνο τότε στα αποτελέσματα που θα του σερβίρει η Google θα περιλαμβάνετε και η δικιά μας στοχευμένη διαφήμιση.

SEO

Ο όρος SEO ακούγεται πάρα πολύ στο διαδίκτυο, η πλήρης ονομασία της υπηρεσίας αυτής είναι Search Engine Optimization και στα ελληνικά θα την ακούσετε ώς Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι να φέρει την ιστοσελίδα σας στις πρώτες θέσεις κατάταξης των μηχανών αναζήτησης σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδια. Η υπηρεσία παρέχεται ξεχωριστά εάν την ζητήσετε από την εταιρεία που σας κατασκεύασε την ιστοσελίδα (συνήθως), παρόλα αυτά καλό θα ήταν να ζητήσετε πρώτα να δείτε κάποιες άλλες δουλειές τους για να δείτε εάν πραγματικά είναι SEO Exprerts ή είναι Seo-τζίδες.


Και οι 2 παραπάνω υπηρεσίες ξεκινάνε μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της ιστοσελίδας με το google AdWords να έχει την πρωτιά.

Ο βασικότερος λόγος που ξεκινάμε πρώτα το AdWords είναι για την αμεσότητα του, διότι είναι γνωστό πως για να "πιάσει" η google μια καινούρια ιστοσελίδα μπορεί να χρειαστεί ακόμα και ένας μήνας ή και παραπάνω. Το AdWords έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να στηθεί και να βρίσκεται live η καμπάνια από 1 έως 3 ημέρες (εξαρτάται από το πότε θα δώσει έγκριση το τμήμα Google AdWords).


Πού βλέπω την διαφήμιση και που το SEO σε μία αναζήτηση


(πατήσε στην εικόνα για μεγένθυση)



Κάνοντας μια αναζήτηση στη μηχανή της google υπάρχουν 2 περιοχές αποτελεσμάτων όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα:

Τα διαφημιστικά αποτελέσματα (στο κόκκινο πλαίσιο) και
τα οργανικά αποτελέσματα (στο μπλέ πλαίσιο)
επίσης υπάρχει και ένα στοιχείο σε κίτρινο πλαίσιο όπου μας αναφέρει στο περίπου τον αριθμό όλων των αποτελεσμάτων που "συναγονίζονται" για αυτή την αναζήτηση που κάναμε, στη προκυμαίνει περίπτωση "ygraeriokinisi". Αυτό το στοιχείο λοιπόν είναι ο συνολικός ανταγωνισμός μας.

Αυτό που ξεχωρίζει τα διφημιστικά αποτελέσματα από τα οργανικά αποτελέσματα είναι ότι στα πρώτα πρέπει να πληρώσουμε στην google για να προβληθούμε σε αυτά μέσο της υπηρεσίας Google AdWords,
Ενώ για να προβληθούμε στα οργανικά αποτελέσματα πρέπει να αναθέσουμε την εργασία αυτή σε έναν SEO Expert.

Έχοντας αναλύσει ποιο πάνω τα βασικά που βλέπουμε κατά την αναζήτηση μίας λέξης, προχωράμε με όλες τις αλήθειες όπως αναφέρει ο τίτλος του άρθρου αυτού. Έτσι λοιπόν θα σας συμβουλέυσουμε με το τί κάνουν οι επιτήδιοι για να σας ξεγελάσουν, πως να τους αποφύγετε και τι αποφάσεις θα πρέπει να πάρετε εσείς για την εξέλιξη της ιστοσελίδας σας.Για να έχετε φτάσει έως εδώ, λογικά θα έχετε ιστοσελίδα και θα σας ενδιαφέρει η προώθηση της. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, που να απευθυνθύτε, τι να προσέξετε και εκεί σας περιμένουν οι "experts" και την πατάτε εν αγνοία σας, έχοντας ένα χαμόγελο ώς τα αυτιά.Απευθύνεστε λοιπόν στον Χ, Υ SEO-τζή (άθελα σας πέσατε πάνω του) που σας υπόσχεται πρώτη σελίδα για όποια λέξη θέλετε για όσο καιρό θέλετε και γενικά τα κάνει όλα και συμφέρει. Αμέσως σας ζητάει ένα μηνιαίο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να σας κρατάει "τάχα μου" στις πρώτες θέσεις της google. Αφού του το καταβάλετε, εντός 1 με 2 μέρες βλέπετε την σελίδα σας στην πρώτη θέση των αναζητήσεων και είστε με το χαμόγελο ώς τα αυτιά. Η σελίδα σας είναι πρώτη, κόσμος έρχετε στο site σας, σας παίρνουν τηλέφωνα πελάτες με διάφορες ερωτήσεις...και ο SEO-τζής τρίβει τα χέρια του μιας και έδεσε τον γάιδαρο του. Τί έχει κάνει λοιπόν; Ακόμα να το καταλάβετε; Σας έχει βγάλει στην πρώτη θέση των διαφημίσεων της κόκκινης περιοχής και όχι της μπλέ (βλ. παραπάνω εικόνα). Αυτό συμαίνει πως ένα μέρος του ποσού που του δώσατε το καταθέτει καθημερινά στη google γιατί κάθε φορά όπου κάποιος επισκέπτετε την σελίδα σας πληρώνετε το αντίτιμο του click.Θα μου πείτε βέβαια με την σειρά σας, και που είναι το κακό, τι με πειράζει αφού είμαι πρώτος; αφου κερδίζω εγω, κερδίζει αυτός, κερδίζει και η google και όλοι είμαστε χαρούμενοι με το σύστημα win-win-win που εφαρμόστηκε.Το πρόβλημα είναι ότι σας εξαπάτησαν, και σας εξαπάτησαν πατώντας πάνω στην άγνοια σας, αλλά αυτό είναι το μικρό κακό εφόσον δεν σας πειράζει να σας κοροϊδεύουν(!!!). Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δώσατε ένα μεγάλο ποσό για επένδυση πάνω στη σελίδα σας και όχι για εφήμερα πράγματα, εκτός και εάν είστε και εσείς αεριτζήδες, οπότε σήμερα είστε άυριο δεν είστε.Παρόμοια παραδείγματα συναντάμε πολλά και καθημερινά, γιαυτό όταν προσπαθείτε να προωθήσετε την σελίδα σας να φροντίζετε να επενδύετε πάνω σε αυτή με γνώμονα το αύριο και όχι το τώρα. Γιατί τα πράγματα στο χώρο του internet μπορεί να κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και να αποφέρουν κέρδη, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται πάνω σε σωστές και στέρεες βάσεις βήμα - βήμα, όπως κάνουμε και στη ζωή μας.Οι συμβουλές μας


Φτιάξτε ιστοσελίδα για ουσιαστικό λόγο και όχι επειδή έχει και η "κουτσή Μαρία"
Μην κάνετε ιστοσελίδα εάν δεν σκοπεύετε να την προωθήσετε, εκτός και εάν την θέλετε για portfolio
Το πρώτο βήμα για την προώθηση της είναι το Google AdWords
SEO κάνουμε στις λέξεις που κοστίζουν ακριβά στο Google AdWords
Αναθέστε την προώθηση της ιστοσελίδας σας σε πραγματικούς Experts, μακροπρόθεσμα (σε βάθος έτους) είναι πολύ οικονομικότερο
Ακόμα να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας στα Social Networks;
Ρωτήστε την εταιρεία που σκέπτεστε να της αναθέσετε την προώθηση της ιστοσελίδας σας, τι μεθόδους χρησιμοποιεί.
Ζητήστε να σας δείξουν άλλες δουλειές τους που να μπορούν να σας αποδείξουν ότι είναι δικές τους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."