× Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “Search Engine Optimization” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση αφορά τις ιστοσελίδες και επιτυγχάνεται με τις κατάλληλες διαδικασίες και τεχνικές (Seo τεχνικές).

O σκοπός των τεχνικών Seo είναι να εμφανίζεται με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο μία ιστοσελίδα στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κλπ).

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ουσιαστικά εξελιγμένα προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις σελίδες στον ιστό, να τις αξιολογούν και τελικώς να τις κατατάσσουν στο ευρετήριό τους για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το site ή blog μας σταδιακά στις πρώτες σελίδες των ευρετηρίων των μηχανών αναζήτησης (κυρίως της Google) για τις λέξεις και φράσεις που θέλουμε να βρίσκουν την σελίδα μας. Ο στόχος είναι να καταταχθούμε στην πρώτη σελίδα και τελικώς στην κορυφή της πρώτης σελίδας και να παραμείνουμε εκεί.

Έτσι για παράδειγμα όταν ο χρήστης θα αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης της Google τις φράσεις υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, "seo google" έχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Seo-Google.gr γιατί αυτές είναι κάποιες από τις κύριες φράσεις που έχουμε στοχεύσει εμείς για το site μας.

HTML: Link Tag

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #674 από akis
HTML: Link Tag δημιουργήθηκε από akis
HTML: Link Tag




Πηγή: SecNews.gr
Οι υπερσυνδέσεις ή αλλιώς Links, είναι ένα από τις πιο συχνές ετικέτες που συναντάμε σε μια ιστοσελίδα. Σε αυτό το έγγραφο, έχω γράψει κάποιες ετικέτες a, μαζί με τα διάφορα χαρακτηριστικά τους.

Η πρώτη ετικέτα που βλέπουμε, μας κατευθύνει προς μία εξωτερική υπερσύνδεση, και συγκεκριμένα προς την ιστοσελίδα της supremo hosting. Ας δούμε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας πως αν κάνουμε κλικ, κατευθυνόμαστε προς τη supremo hosting. Εάν επιστρέψω πάλι πίσω στη σελίδα που φτιάξαμε, θα δούμε ότι η υπερσύνδεση έχει αλλάξει χρώμα, επειδή την επισκεφτήκαμε.

Επίσης, θα έπρεπε να παρατηρήσετε ότι η ετικέτες a, αποτελούνται από την ίδια την ετικέτα με τα χαρακτηριστικά της, το κείμενο που θέλουμε να μπορεί να κάνει κάποιος κλικ για να πάει σε μία άλλη ιστοσελίδα και φυσικά το κλείσιμο της a ετικέτας.

Τώρα ας δούμε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μία υπερσύνδεση. Βλέπουμε πως ακριβώς από δίπλα έχει το χαρακτηριστικό title και μέσα σε αυτό γράφω supremo web hosting. Αν πάω πάνω από το link, θα δούμε ότι βγάζει αυτό το κείμενο που έχω μέσα στο title.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα γνωστό χαρακτηριστικό, της ετικέτας a, είναι το target=”_blank”. Με αυτό όταν κάνουμε κλικ σε ένα link, ο περιηγητής μας θα ανοίξει ένα νέα παράθυρο και θα αφήσει ανοιχτό και το προηγούμενο. Ας δούμε τι ακριβώς εννοώ. Θα κάνω κλικ στο αποθήκευση και θα κάνω ανανέωση στον περιηγητή μου.

Όπως βλέπουμε έχει ανοίξει αυτόματα ένα νέο παράθυρο από δίπλα, με την ιστοσελίδα της supremo .

Μέχρι στιγμής λοιπόν, είδαμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα link από την ιστοσελίδα μας, προς μια εξωτερική σελίδα. Μέσα στο φάκελο website, έχω φτιάξει ένα ακόμη έγγραφο xhtml, το first.html. Εάν λοιπόν θέλω να φτιάξω ένα link για να κατευθύνω τους επισκέπτες μου προς αυτή την ιστοσελίδα, θα φτιάξω μία a ετικέτα, με το σύνδεσμο first.html.

Θα αποθηκεύσω το έγγραφο μου, θα κάνω ανανέωση στον περιηγητή μου και θα κάνω κλικ στο Link first. Όπως βλέπουμε, μας μεταφέρει στη σελίδα first.html, όπου έχω γράψει κάποια κείμενα.

Υπάρχουν φυσικά περιπτώσεις, που χρειάζεται να κατηγοριοποιήσουμε της σελίδες μας, για αυτό και είναι απαραίτητο να τις βάζουμε σε υποφακέλους. Μέσα λοιπόν στο φάκελο website, έχω φτιάξει έναν άλλο φάκελο pages και μέσα σε αυτόν έχω βάλει ένα html έγγραφο, το second.html.

Θα αντιγράψω λοιπόν την ετικέτα με το first.html, θα την αλλάξω σε pages/second.html και στο κείμενο θα το αλλάξω από first σε second.

Αφού αποθηκεύσω το έγγραφο μου, θα κάνω ανανέωση και βλέπουμε πως υπάρχει ένας μία νέα υπερσύνδεση κάτω ακριβώς από το first. Θα κάνω κλικ σε αυτό και βλέπουμε πως μεταφερόμαστε στη σελίδα second.html, που βρίσκεται μέσα στο φάκελο pages.

Πριν κλείσω το κεφάλαιο για τις a ετικέτες, θα ήθελα να αναφέρω πως είναι εφικτό να κάνουμε και τις εικόνες links. Έτσι λοιπόν, όταν κάποιος κάνεις κλικ σε μία εικόνα, μπορεί να μεταφέρεται σε μία άλλη σελίδα.

Θα αντιγράψω λοιπόν το παραπάνω Link και θα τοποθετήσω μέσα σε αυτό, την εικόνα που είχαμε εισάγει στο προηγούμενο βοήθημα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι αν κάνουμε τώρα κλικ πάνω στην εικόνα, μεταφερόμαστε στη σελίδα first.html.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."