× Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “Search Engine Optimization” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση αφορά τις ιστοσελίδες και επιτυγχάνεται με τις κατάλληλες διαδικασίες και τεχνικές (Seo τεχνικές).

O σκοπός των τεχνικών Seo είναι να εμφανίζεται με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο μία ιστοσελίδα στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κλπ).

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ουσιαστικά εξελιγμένα προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις σελίδες στον ιστό, να τις αξιολογούν και τελικώς να τις κατατάσσουν στο ευρετήριό τους για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το site ή blog μας σταδιακά στις πρώτες σελίδες των ευρετηρίων των μηχανών αναζήτησης (κυρίως της Google) για τις λέξεις και φράσεις που θέλουμε να βρίσκουν την σελίδα μας. Ο στόχος είναι να καταταχθούμε στην πρώτη σελίδα και τελικώς στην κορυφή της πρώτης σελίδας και να παραμείνουμε εκεί.

Έτσι για παράδειγμα όταν ο χρήστης θα αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης της Google τις φράσεις υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, "seo google" έχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Seo-Google.gr γιατί αυτές είναι κάποιες από τις κύριες φράσεις που έχουμε στοχεύσει εμείς για το site μας.

HTML: img tag

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #651 από johnmadas
HTML: img tag δημιουργήθηκε από johnmadas
HTML: img tag



Πηγή: supremohosting.com
Με την img ετικέτα, μπορούμε να εισάγουμε μία εικόνα μέσα στο html έγγραφο μας. Όπως βλέπετε έχω μία παράγραφο με κείμενο και θέλω στα αριστερά να τοποθετήσω μία εικόνα. Θα γράψω λοιπόν την img ετικέτα και θα εισάγω την ετικέτα.

Όπως βλέπετε, έχω γράψει το πλήρες όνομα της εικόνας που έχω μέσα στον ίδιο φάκελο με το index.html και έχω γράψει και την κατάληξη της εικόνας. Μέσα στην εικόνα, έχω περάσει το χαρακτηριστικό alt, το οποίο το βάζουμε για να περιγράψουμε για το τι πρόκειται η εικόνα.

Βλέπουμε λοιπόν τώρα, ότι το κείμενο και η εικόνα είναι σε αυτή τη μορφή, αλλά αυτό που θέλουμε είναι το κείμενο να περικλείει κατά κάποιο τρόπο την εικόνα. Για να το κάνουμε αυτό, θα προσθέσουμε ένα χαρακτηριστικό μέσα στην ετικέτα της εικόνας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι το align=”left”.

Αφού λοιπόν αποθηκεύσω το έγγραφο μου και κάνω κλικ στην ανανέωση του περιηγητή μου, θα δούμε ότι το κείμενο εφάπτεται και περικλείει την αριστερή πλευρά της εικόνας. Εάν θέλω να γίνεται στα δεξιά, τότε θα αλλάξω το align σε right και η εικόνα θα πάει στη δεξιά πλευρά. Θα επαναφέρω τώρα την εικόνα στην αριστερή πλευρά όπως ήταν.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που θέλουμε να βάλουμε μία ετικέτα br μέσα στην παράγραφο, προκειμένου αυτή η πρόταση να πάει κάτω ακριβώς από την εικόνα. Αν λοιπόν βάλω μία br ετικέτα και αποθηκεύσω το έγγραφο, θα δούμε ότι απλά μεταφέρεται σε νέα γραμμή και όχι κάτω από την εικόνα.

Για να το επιτύχουμε αυτό, θα περάσουμε ένα χαρακτηριστικό μέσα στην ετικέτα br, το clear=”left” και θα δούμε ότι τώρα η πρόταση μας μεταφέρεται κάτω από την εικόνα. Αν ήταν στη δεξιά πλευρά, τότε θα βάζαμε το clear right, ενώ αν είχαμε διάφορες εικόνες με align left και right, τότε απλά θα προσθέταμε το clear all.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."