× Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “Search Engine Optimization” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση αφορά τις ιστοσελίδες και επιτυγχάνεται με τις κατάλληλες διαδικασίες και τεχνικές (Seo τεχνικές).

O σκοπός των τεχνικών Seo είναι να εμφανίζεται με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο μία ιστοσελίδα στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κλπ).

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ουσιαστικά εξελιγμένα προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις σελίδες στον ιστό, να τις αξιολογούν και τελικώς να τις κατατάσσουν στο ευρετήριό τους για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το site ή blog μας σταδιακά στις πρώτες σελίδες των ευρετηρίων των μηχανών αναζήτησης (κυρίως της Google) για τις λέξεις και φράσεις που θέλουμε να βρίσκουν την σελίδα μας. Ο στόχος είναι να καταταχθούμε στην πρώτη σελίδα και τελικώς στην κορυφή της πρώτης σελίδας και να παραμείνουμε εκεί.

Έτσι για παράδειγμα όταν ο χρήστης θα αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης της Google τις φράσεις υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, "seo google" έχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Seo-Google.gr γιατί αυτές είναι κάποιες από τις κύριες φράσεις που έχουμε στοχεύσει εμείς για το site μας.

Γιατί πρέπει να καταχωρήσω την ιστοσελίδα μου;;;

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #623 από akis
Γιατί πρέπει να καταχωρήσω την ιστοσελίδα μου στις μηχανές αναζήτησης ;

Πηγή: seo-arthra.gr
Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι ένα αρκετά καλό βήμα για την προβολή της επιχείρησης σας. Η ιστοσελίδα με την ολοκλήρωση της είναι σημαντικό να δηλωθεί στις μηχανές αναζήτησης καθώς έτσι θα μπορεί να συμπεριληφθεί στις αναζητήσεις των χρηστών.

Η καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης δεν είναι απαραίτητη καθώς η Google έχει δημιουργήσει κάποια robots τα οποία ανακαλύπτουν και διαβάζουν νέες και παλιές ιστοσελίδες. Ουσιαστικά η καταχώρηση γίνεται για να επισπευτεί η διαδικασία ανακάλυψης της ιστοσελίδας σας από την Google. Αναφερόμαστε μόνο στην Google καθώς έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στις αναζητήσεις, και προβολής των επιχειρήσεων.

Από τη στιγμή που δηλώσετε την ιστοσελίδα σας τότε γίνεται μια ανίχνευση από τα robots τα οποία ανάλογα το περιεχόμενο και την δομή της την κατατάσουν στην αντίστοιχη θέση. Εφόσον αναγνωριστεί η σελίδα σας μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων ή διαφήμιση adwords.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν έχετε δημιουργήσει μια νέα ιστοσελίδα, η οποία δεν έχει κλείσει 6μήνες με ένα χρόνο ζωής, η Google, κρατάει μια επιφύλαξη όσον αφορά το περιεχόμενο και την ποιότητα της ιστοσελίδας και την τοποθετεί σε ένα "συννεφάκι". Μόλις αναγνωριστεί η τελική ταυτότητα της σελίδας σας τότε η Google την βγάζει από την κατάσταση αναγνώρισης που την είχε και την τοποθετεί στην λίστα της με τις ασφαλείς ιστοσελίδες.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό η προώθηση της σελίδας να γίνει μελετημένα και μεθοδικά ώστε να μην "κακοχαρακτηριστεί" από την Google στο πρώτο χρόνο δημοσίευσης της. Η προώθηση της μπορεί να γίνει είτε με την μέθοδο βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, είτε πληρωμένη διαφήμιση Adwords.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."