× Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “Search Engine Optimization” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση αφορά τις ιστοσελίδες και επιτυγχάνεται με τις κατάλληλες διαδικασίες και τεχνικές (Seo τεχνικές).

O σκοπός των τεχνικών Seo είναι να εμφανίζεται με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο μία ιστοσελίδα στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κλπ).

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ουσιαστικά εξελιγμένα προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις σελίδες στον ιστό, να τις αξιολογούν και τελικώς να τις κατατάσσουν στο ευρετήριό τους για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το site ή blog μας σταδιακά στις πρώτες σελίδες των ευρετηρίων των μηχανών αναζήτησης (κυρίως της Google) για τις λέξεις και φράσεις που θέλουμε να βρίσκουν την σελίδα μας. Ο στόχος είναι να καταταχθούμε στην πρώτη σελίδα και τελικώς στην κορυφή της πρώτης σελίδας και να παραμείνουμε εκεί.

Έτσι για παράδειγμα όταν ο χρήστης θα αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης της Google τις φράσεις υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, "seo google" έχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Seo-Google.gr γιατί αυτές είναι κάποιες από τις κύριες φράσεις που έχουμε στοχεύσει εμείς για το site μας.

5 Web Design Trends για το 2012

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #550 από maxi
5 Web Design Trends για το 2012 δημιουργήθηκε από maxi
5 Web Design Trends για το 2012





Πηγή: ifeed.gr
Δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ένα νέο κύμα με τάσεις στο web design έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για το 2012. Η ποιοτική κατασκευή ιστοσελίδων είναι σημαντική τόσο για αποτελεσματικότερο marketing, όσο και θα το user experience. Ας δούμε λοιπόν τη θεωρείτε trend για το 2012.



1. HTML5, CSS3, jQuery
Η HTML έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Με την έλευση της HTML5 όμως, εμφανίζονται στη web design σκηνή κάποια καταπληκτικά χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ χρήστη και ιστοσελίδας. Με το συνδυασμό jQuery και css, μπορείτε πλέον να έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα.

2. Responsive Design
Το responsive design γίνεται αναγκαιότητα ολοένα και περισσότερο. Ήδη υπάρχουν διάφορα css frameworks τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία resonsive designs. Έτσι η ιστοσελίδα σας μπορεί να είναι πιο φιλική για τους χρήστες υπολογιστών, αλλά και για τους χρήστες κινητών και tablets.

3. Τυπογραφία
Η τυπογραφία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια ιστοσελίδα, αφού είναι αυτή που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρήστη. Μέσα από τα Google Fonts λοιπόν, μπορείτε να βρείτε μία τεράστια γκάμα από γραμματοσειρές και να τις εφαρμόσετε στην ιστοσελίδα σας.

4. Grid Systems
Η χρήση css frameworks και grids είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να δημιουργήσετε στιβαρές κατασκευές, με συμβατότητα για τους περισσότερους και μεγαλύτερους browsers.

5. Μεγάλες εικόνες στο background της ιστοσελίδας.
Απ’ ότι φαίνεται, οι μεγάλες εικόνες προσελκύουν επισκέπτες σε μια ιστοσελίδα και βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη, για αυτό και βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες με μεγάλες εικόνες στο background μιας ιστοσελίδας.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."