× Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Η λέξη SEO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “Search Engine Optimization” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση αφορά τις ιστοσελίδες και επιτυγχάνεται με τις κατάλληλες διαδικασίες και τεχνικές (Seo τεχνικές).

O σκοπός των τεχνικών Seo είναι να εμφανίζεται με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο μία ιστοσελίδα στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN κλπ).

Οι μηχανές αναζήτησης είναι ουσιαστικά εξελιγμένα προγράμματα που έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις σελίδες στον ιστό, να τις αξιολογούν και τελικώς να τις κατατάσσουν στο ευρετήριό τους για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.

Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το site ή blog μας σταδιακά στις πρώτες σελίδες των ευρετηρίων των μηχανών αναζήτησης (κυρίως της Google) για τις λέξεις και φράσεις που θέλουμε να βρίσκουν την σελίδα μας. Ο στόχος είναι να καταταχθούμε στην πρώτη σελίδα και τελικώς στην κορυφή της πρώτης σελίδας και να παραμείνουμε εκεί.

Έτσι για παράδειγμα όταν ο χρήστης θα αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης της Google τις φράσεις υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, "seo google" έχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Seo-Google.gr γιατί αυτές είναι κάποιες από τις κύριες φράσεις που έχουμε στοχεύσει εμείς για το site μας.

Προώθηση ιστοσελίδας με SEO. Tι είναι αυτό ;

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #403 από johnmadas
Προώθηση ιστοσελίδας με SEO. Tι είναι αυτό ;

Πηγή: design-solutions.gr
Η συνεχής εμφάνιση νέων επαγγελματιών στο internet έχει σαν αποτέλεσμα την υγιή ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Η κατασκευή ιστοσελίδας από μόνη της δεν είναι αρκετή για την διαφήμιση μας στο Internet. Ο βασικός στόχος είναι να έχουμε αύξηση στην επισκεψιμότητα μας καθώς θα πρέπει να εμφανιστούμε όσο το δυνατό υψηλότερα στις κύριες αναζητήσεις.
Ποιές είναι αυτές; Αυτό μπορεί να σας το απαντήσει ο άνθρωπος ο οποίος σας έφτιαξε την ιστοσελίδα.


Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη του αντικειμένου σας για να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα η προώθηση της. Σαφώς χρειαζόμαστε μια πολύ καλή παρουσίαση στο internet με καθαρό design σύγχρονο και εύχρηστο, αλλά θέλουμε επίσης να προετοιμάσουμε τη σελίδα μας ώστε να μπορεί να διαβαστεί από τις μηχανές αναζήτησης.

Ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι ;
Θα πρέπει τα κείμενα να φτιαχτούν σωστά όσον αφορά τον αλγόριθμο της Google.
θα πρέπει να συμπεριληφθούν περιγραφές σε όλο το περιεχόμενο της σελίδας.
Θα πρέπει να ενσωματωθούν τίτλοι και λέξεις κλειδιά.
Οι παραπάνω τρόποι είναι οι πιο γενικοί που ακολουθούνται. Η Google έχει αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο αλγόριθμο ο οποίος επισκέπτετε τις ιστοσελίδες και θέτει κάποια κριτήρια, όταν αυτά τα κριτήρια πληρούνται στο μέγιστο δυνατόν τότε κατατάσσει την ιστοσελίδα σας στην θέση που θεωρεί ότι είναι καλύτερα. Ο Αλγόριθμος αυτός ανανεώνεται και εξελίσσεται συνεχώς, έτσι ώστε στις αναζητήσεις του κόσμου να έρχεται το σωστο αποτέλεσμα.

Όταν λοιπόν γίνει ο καθορισμός της θέσης της ιστοσελίδας σας, αυτό δε σημαίνει ότι θα μείνετε εκεί για πάντα. Η θέση αυτή μπορεί να αλλάξει είτε θετικά, είτε αρνητικά. Σε αυτό το σημείο έρχεται η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης ή αλλιώς Search Engine Optimization (SEO).

To SEO τονώνει και προωθεί την ιστοσελίδα σας ώστε να δηλώσει την σημαντικότητα της στις μηχανές αναζήτησης. Στην ουσία όταν δημιουργείται μια ιστοσελίδα, η Google την τοποθετεί σε μια προσωρινή κατάταξη μέχρι να βεβαιωθεί ότι είναι ιστοσελίδα με καλό περιεχόμενο. Αν η σελίδα έχει δημιουργηθεί σωστά τότε αναγνωρίζεται πιο γρήγορα και μπορείτε να την προωθήσετε στις μηχανές αναζήτησης με μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα.

*Στην περίπτωση όπου η σελίδα σας δεν έχει δημιουργηθεί σωστά τότε αγνοείται και κατατάσσεται χαμηλά. Εάν θέλετε να κάνετε προώθηση ιστοσελίδας, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην δομή της έτσι ώστε να πούμε στη Google ότι εδώ είμαστε και πλέον συμβαδίζουμε με τα standards.
Υπάρχουν 2 είδη SEO, το White Hat και το Black Hat:

Το white hat είναι αυτό το οποίο ακολουθεί τους κανόνες προώθησης ιστοσελίδων και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί. Ο χρόνος αυτός καθορίζεται από τον ανταγωνισμό της λέξης που θέλουμε να μας βρίσκει ο κόσμος. Αν θέλουμε να υπολογίσουμε λίγο το χρονικό διάστημα αυτό, μπορεί να κυμανθεί από 1μήνα έως 6μήνες, για την ολοκλήρωση του SEO.

Το black hat, είναι αυτό το οποίο δεν ακολουθεί τη νόμιμη οδό. Με το black hat μπορείς να έχεις άμεσα αποτελέσματα στις αναζητήσεις, αλλά το πιο πιθανό είναι το ρομποτάκι της Google να ανακαλύψει ότι εσύ έχεις "κλέψει" και για αυτό σε τιμωρεί ρίχνοντας το site σας στις τελευταίες αναζητήσεις (στα τάρταρα). Δυστυχώς μετά από αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει η ιστοσελίδα σας σε υψηλό σημείο.

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι πολύ σημαντική καθώς εμφανιζόμαστε στον χρήστη που μας αναζητάει και αυτό μπορεί να μας αποφέρει κέρδος. Η διαφήμιση στο internet γενικά είναι ή πιο φθηνή διαφήμιση, η πιο στοχευμένη, και είναι μετρήσιμη. Υπάρχουν ειδικά εργαλεία που μπορούμε να εφοδιάσουμε την ιστοσελίδα σας για να μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της και την επισκεψιμότητα που έχει.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."