× Μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM, Random access memory) είναι όρος που χρησιμοποιούμε για ηλεκτρονικές διατάξεις προσωρινής αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (μνήμης υπολογιστή), οι οποίες επιτρέπουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα στον ίδιο χρόνο οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτά, δηλαδή με «τυχαία πρόσβαση». Σε αντιδιαστολή βρίσκονται συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, όπως οι μαγνητικές ταινίες, οι μαγνητικοί δίσκοι («σκληροί» ή «εύκαμπτοι»), στα οποία η πρόσβαση στα δεδομένα μπορεί να γίνει μόνο με κάποιον προκαθορισμένο τρόπο, συνήθως σειριακά, λόγω του τρόπου κατασκευής τους. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι RAM : η δυναμική RAM (DRAM) και η στατική RAM (SRAM). Η DRAM είναι η πιο κοινή μορφή αλλά πρέπει να «ανανεώνεται» (refresh) χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο, ενώ η SRAM δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η SRAM, ως διάταξη, είναι πιο δαπανηρή στην κατασκευή της - και επομένως στην αγορά της - σε σχέση με την DRAM.

Το 2013 οι πρώτες μνήμες DDR4

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #380 από johnmadas
Το 2013 οι πρώτες μνήμες DDR4 δημιουργήθηκε από johnmadas
Το 2013 οι πρώτες μνήμες DDR4

Πηγή: TechNewz.gr

Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Micron ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει δείγματα των μνημών RAM επόμενης γενιάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι μνήμες DDR4 θα φτάσουν στη λιανική αγορά των υπολογιστών μέσα στην επόμενη χρονιά.

Οι μνήμες DDR4 θα καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις DDR3 που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή, με το βολτάζ να ξεκινά από τα 1,2V. Επιπλέον, θα προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες από τις DDR3, με την αφετηρία της συχνότητας λειτουργίας να έχει οριστεί στα 2133MHz. Οι προδιαγραφές του προτύπου DDR4 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή, βέβαια, κάποια ένδειξη για τις εμπορικές υλοποιήσεις ή τις τιμές των μνημών DDR4. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυκλοφορία τους δε θα σημάνει αυτόματα την απόσυρση των DDR3. Κάθε νέα τεχνολογία κυκλοφορεί παράλληλα με την προηγούμενη για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες όσων αναζητούν ένα φθηνό προϊόν.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.195 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter