× Μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM, Random access memory) είναι όρος που χρησιμοποιούμε για ηλεκτρονικές διατάξεις προσωρινής αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (μνήμης υπολογιστή), οι οποίες επιτρέπουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα στον ίδιο χρόνο οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτά, δηλαδή με «τυχαία πρόσβαση». Σε αντιδιαστολή βρίσκονται συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, όπως οι μαγνητικές ταινίες, οι μαγνητικοί δίσκοι («σκληροί» ή «εύκαμπτοι»), στα οποία η πρόσβαση στα δεδομένα μπορεί να γίνει μόνο με κάποιον προκαθορισμένο τρόπο, συνήθως σειριακά, λόγω του τρόπου κατασκευής τους. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι RAM : η δυναμική RAM (DRAM) και η στατική RAM (SRAM). Η DRAM είναι η πιο κοινή μορφή αλλά πρέπει να «ανανεώνεται» (refresh) χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο, ενώ η SRAM δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η SRAM, ως διάταξη, είναι πιο δαπανηρή στην κατασκευή της - και επομένως στην αγορά της - σε σχέση με την DRAM.

Μνήμες ddr4 από το 2014!

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #245 από akis
Μνήμες ddr4 από το 2014! δημιουργήθηκε από akis
Μνήμες ddr4 από το 2014!





Πηγή: technewz.gr
Σύμφωνα με αναφορές, η μνήμη DDR4 δεν θα εμφανιστεί στην αγορά πριν το 2014. Ακόμα και τότε, η πλατφόρμα που θα εκμεταλλευτεί πρώτη τις δυνατότητες του νέου τύπου μνήμης ανήκει στην αγορά των servers.

Ο νέος τύπος μνήμης θα κάνει την εμφάνιση του μαζί με τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής "Haswell" της Intel. Έτσι, την ώρα που οι επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική "Haswell" για την αγορά των desktop και των notebooks θα εκμεταλλεύονται ακόμη τις δυνατότητες της μνήμης DDR3 - αν και σε υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας - οι επεξεργαστές "Haswell-EX" θα ενσωματώνουν τους πρώτους ελεγκτές μνήμης DDR4 στην αγορά. Η μνήμη DDR4 θα κάνει αργότερα την εμφάνιση της σε "καταναλωτικές πλατφόρμες".

Η πλατφόρμα Haswell-EX 4-socket με κάθε chip να ενσωματώνει 16 ή περισσότερους πυρήνες θα εκμεταλλεύεται τις δυνατοτητες του νέου τύπου μνήμης, μεταξύ των οποίων είναι και η αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση και η τάση λειτουργίας 1.2V.

Όσο αφορά στην αγορά desktop, φαίνεται ότι τόσο οι επεξεργαστές 22nm αρχιτεκτονικής Haswell, όσο και οι επεξεργαστές που θα τους διαδεχτούν, οι 14nm επεξεργαστές Broadwell θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν ελεγκτές μνήμης DDR3. Οι επεξεργαστές που θα αντικαταστήσουν τους Broadwell είναι μάλλον εκείνοι που θα ενσωματώνουν ελεγκτή μνήμης DDR4 και αυτό από το 2015.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."