× Με τον όρο overclocking θέλουμε να εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί χωρίς να προβεί σε ενέργεια αναβάθμισης του συστήματος του να μπορέσει να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό απόδοσης, δηλαδή να κάνει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή να τρέχει σε μεγαλύτερη συχνότητα από την εργοστασιακή του. Λογικό είναι τέτοιες πράξεις μερικές φορές να οδηγούν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα είτε σε αδιέξοδα, αν όμως παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας τα αποτελέσματα θα είναι άκρως θετικά και ικανοποιητικά. Σκοπός αυτής της αναφοράς είναι να εξηγήσει τους τρόπους επιτυχίας του υπερχρονισμού, τα θετικά και αρνητικά ενός τέτοιου εγχειρήματος, τις διαδικασίες προφύλαξης από τυχόν επικείμενες ζημιές, τα είδη υπερχρονισμού που υπάρχουν, τις εφαρμογές του υπερχρονισμού στον κόσμο της πληροφορικής καθώς και αν τελικά αξίζει μία τέτοια προσπάθεια."
Τρόποι εφαρμογής της θεωρίας του overclocking

Θετικά - Αρνητικά στοιχεία του overclocking

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #28 από akis
Θετικά στοιχεία του overclocking
Ο υπερχρονισμός τώρα πια έχει γίνει θεσμός στον χώρο της πληροφορικής και αυτό συμβαίνει γιατί τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει μπορεί να είναι λίγα λεκτικώς αλλά είναι σημαντικά οπτικώς, το κυριότερο θετικό στοιχείο είναι η ανεβασμένη απόδοση δηλαδή να έχεις ένα Α σύστημα το οποίο να έχει την ίδια απόδοση και τις ίδιες επιδόσεις με ένα Β σύστημα το οποίο μπορεί να είναι ανώτερο στα χαρτιά αλλά όχι και στις πραγματικές επιδόσεις. Επίσης ένα θετικό του υπερχρονισμού είναι το κέρδος σε χρήματα, μπορεί μερικές φορές να ζητείτε κάποιος παραπάνω εξοπλισμός αλλά τα έξοδα ποτέ δεν φτάνουν τα κέρδη, π.χ αν αγοράσει κάποιος έναν επεξεργαστή στα 1.7GHz και τον υπερχρονίσει στα 2.0GHz θα έχει χαλάσει 100Ευρώ για τον επεξεργαστή συν 50Ευρώ για την ψύξη του, ενώ για να έπαιρνε από την αρχή τον επεξεργαστή στα 2.0GHz δεν θα του έφταναν 230Ευρώ.
Αρνητικά στοιχεία του overclocking
Δυστυχώς μαζί με τα θετικά του ο υπερχρονισμός φέρνει και τα αρνητικά του, κύριο αρνητικό είναι το γεγονός ότι παίρνουμε μεγαλύτερα ποσά θερμότητας από τα υπερχρονισμένα κομμάτια του επεξεργαστή, αυτό συμβαίνει γιατί ένας επεξεργαστής διαθέτει στο εσωτερικό του έχει πολλούς μικρούς διακόπτες τους οποίους με την εφαρμογή του υπερχρονισμού τους αναγκάζουμε να ανοιγοκλείνουν πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε. Αν δεν δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στον τομέα αυτόν δυστυχώς καταλήγουμε σε γεγονότα όπως την μείωση της ζωής του επεξεργαστή καθώς και της μητρικής πλακέτας, σε φαινόμενα όπως το electro migration όπου η πλακέτα της μητρικής μετατρέπεται σε σκόνη και γενικότερα σε ανεπανόρθωτες ζημιές που αν συμβούν ενδέχεται να μας βλάψουν οικονομικά. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται τυχόν βιαστικές κινήσεις που το πιθανότερο είναι να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδα. -Εφαρμογές του υπερχρονισμού

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."