× Με τον όρο overclocking θέλουμε να εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί χωρίς να προβεί σε ενέργεια αναβάθμισης του συστήματος του να μπορέσει να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό απόδοσης, δηλαδή να κάνει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή να τρέχει σε μεγαλύτερη συχνότητα από την εργοστασιακή του. Λογικό είναι τέτοιες πράξεις μερικές φορές να οδηγούν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα είτε σε αδιέξοδα, αν όμως παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας τα αποτελέσματα θα είναι άκρως θετικά και ικανοποιητικά. Σκοπός αυτής της αναφοράς είναι να εξηγήσει τους τρόπους επιτυχίας του υπερχρονισμού, τα θετικά και αρνητικά ενός τέτοιου εγχειρήματος, τις διαδικασίες προφύλαξης από τυχόν επικείμενες ζημιές, τα είδη υπερχρονισμού που υπάρχουν, τις εφαρμογές του υπερχρονισμού στον κόσμο της πληροφορικής καθώς και αν τελικά αξίζει μία τέτοια προσπάθεια."
Τρόποι εφαρμογής της θεωρίας του overclocking

Είδη υπερχρονισμού

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #27 από johnmadas
Είδη υπερχρονισμού δημιουργήθηκε από johnmadas
Είδη υπερχρονισμού
Στον χώρο του υπερχρονισμού υπάρχουν δύο είδη τα οποία ακολουθούνται πιστά, συνήθως όταν ένας χρήστης εισέλθει στον κόσμο του υπερχρονισμού πρώτα κατατάσσεται στο ένα πεδίο και αφού αποκτήσει την κατάλληλη πείρα μεταπηδά στο επόμενο. Τα δύο αυτά είδη υπερχρονισμού είναι το λεγόμενο hardcore overclocking και το σταθερό overclocking.
α.Hardcore Overclocking
Αυτό το είδος υπερχρονισμού το εξασκούν άτομα τα οποία δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό όσον αφορά τα προβλήματα(μόνιμα ή μη) που μπορεί να προκαλέσουν με τις πράξεις τους. Ο τρόπος αυτός υπερχρονισμού περιλαμβάνει την εξής ιδεολογία: υπερχρονισμός μέχρι να βρεθούν τα όρια του συστήματος, χωρίς να υπολογίζονται οι τυχόν συνέπειες. Συνήθως οι υπολογιστές τέτοιων ατόμων είτε είναι επιρρεπείς σε ζημιές, είτε χαλάνε μία και καλή. Αν όμως κάποιος καταφέρει να βρει τα όρια του συστήματος του τότε σίγουρα μόνο κερδισμένος θα βγει, και αυτό γιατί η αύξηση στις επιδόσεις είναι κατακόρυφη. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ακραίες μέθοδοι ψύξης, αυτές μπορεί να είναι είτε αερόψυκτες κατασκευές, είτα υδρόψυκτες, είτε σε πολύ λίγες περιπτώσεις ψύξη με ξηρό πάγο ή υγροποιημένο υδρογόνο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εταιρείες στον χώρο του υπερχρονισμού που υποστηρίζουν αυτό το είδος overclocking, αλλά για να καταφέρεις κάτι θα πρέπει να ξοδευτεί ένα μεγάλο ποσό χρημάτων σε ειδικευμένο εξοπλισμό.
β.Σταθερό Overclocking
Αυτό το είδος υπερχρονισμού το εξασκούν άτομα τα οποία, ναι μεν θέλουν τα πλεονεκτήματα του overclocking αλλά δεν θέλουν και τις συνέπειες του. Ο τρόπος υπερχρονισμού περιλαμβάνει την εξής ιδεολογία: υπερχρονισμός αλλά με κάποια όρια γιατί δεν θέλουμε να θυσιάσουμε την σταθερότητα του συστήματος. Συνήθως σε αυτό το είδος υπερχρονισμού πρόσκεινται άτομα που είτε έχουν έλλειψη εμπειρίας, είτε έχουν περιορισμένο budget και δεν θέλουν να καταλήξουν με ζημιές, είτε είναι επαγγελματίες που θέλουν κάτι παραπάνω από την επίδοση του συστήματος τους χωρίς να χάσουν κάτι. Αυτό το είδος υπερχρονισμού έχει πολύ λίγα έξοδα αλλά και μικρό ποσοστό κέρδους σε επιδόσεις. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός. Το γεγονός είναι ότι ο καθένας μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε από τα δύο είδη αλλά θα πρέπει να δοθεί προσοχή γιατί το hardcore overclocking δεν συγχωρεί τα λάθη των αρχάριων, έτσι καλό είναι πάντα να ξεκινά κάποιος από τα απλά και μετά να περνάει στα ποιο σύνθετα.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by johnmadas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": akis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."