× Μια μητρική κάρτα, επίσης γνωστή και σαν μητρική πλακέτα ή μητρική ή κάρτα συστήματος είναι το κεντρικό και βασικό τυπωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα ενός σημερινού υπολογιστή.


Μητρική Sony Playstation


Μητρική πλακέτα για Pentium 4 επεξεργαστή.
Ένας τυπικός υπολογιστής αποτελείται από τον μικροεπεξεργαστή, την κεντρική μνήμη και άλλα βασικά υποσυστήματα που βρίσκονται και αυτά στην μητρική. Άλλα μέρη του υπολογιστή, όπως εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, κάρτες επέκτασης γραφικών, ήχου κτλ και διάφορα περιφερειακά όπως εκτυπωτής, πληκτρολόγια κτλ, είναι όλα τμήματα που ενσωματώνονται στην μητρική μέσω καλωδίων και υποδοχών διάφορων τύπων.

Νέα έκδοση της τεχνολογίας 3D BIOS UEFI παρουσίασε

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #220 από akis
Νέα έκδοση της τεχνολογίας 3D BIOS UEFI παρουσίασε η Gigabyte


Πηγή: Ghz.gr
Η Gigabyte ήταν από τις τελευταίες εταιρείες που υϊοθέτησαν την τεχνολογία UEFI BIOS. Την ώρα που οι περισσότερες εταιρείες το υϊοθετούσαν στα προϊόντα τους, η Gigabyte ακολούθησε μία περισσότερο συντηρητική προσέγγιση παραμένοντας πιστή στο AwardBIOS.
Εντωμεταξύ παρουσίασε την υβριδική τεχνολογία HybridEFI. Οι καιροί αλλάζουν όμως! Όταν η Gigabyte κυκλοφόρησε την σειρά motherboard Χ79 με το socket LGA2011, παρουσίασε την τεχνολογία 3D BIOS που βασίζεται στην τεχνολογία UEFI επιδεικνύοντας ένα νέο τρισδιάστατο περιβάλλον εργασίας. Σήμερα, η εταιρεία εξέλιξε το 3D BIOS παρουσιάζοντας μία ακόμα πιο όμορφη και εύχρηστη έκδοση της τεχνολογίας που αναμφισβήτητα την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες. Δείτε στο video παρακάτω τις αλλαγές στο 3D BIOS που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία:

Last edit: 12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."