Anaru malware: Κλέβει πληροφορίες από συσκευές And

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #875 από akis
Anaru malware: Κλέβει πληροφορίες από συσκευές Android





Πηγή: SecNews.gr
Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί να δελεάσει τους κατόχους συσκευών Android, μέσω μιας εφαρμογής που επιτρέπει να στους χρήστες να κουνήσουν το στήθος του χαρακτήρα όταν αγγίξουν την οθόνη.
Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια τόπλες εικόνα του διάσημου χαρακτήρα Anime Naruko που ονομάζεται “Anaru” Anjo από την παράσταση “Anohana: The Flower We Saw That Day”. Γι’ αυτό και το κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται Anaru.
Ενώ οι χρήστες παίζουν με το σώμα του χαρακτήρα,
η εφαρμογή κλέβει τα στοιχεία επικοινωνίας και τα στέλνει στον δημιουργό του κακόβουλου λογισμικού.
Ερευνητής της Symantec αναφέρει ότι: “Η εφαρμογή είναι τόσο καλά διαμορφωμένη που ο χρήστης δεν υποπτεύεται ότι του κλέβει τα προσωπικά του δεδομένα, εκτός αν δώσει μεγάλη προσοχή κατά την εγκατάσταση”. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή, ο χρήστης δίνει την άδεια να διαβαστούν τα δεδομένα επαφών, μια λειτουργικότητα που δεν απαιτείται από τέτοιου είδους εφαρμογές.
Σύμφωνα με την έκθεση της Symantec, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πολλές ιστοσελίδες που μοιάζουν με το Google Play.
Η ίδια ομάδα διαφημίζει άλλη μια ψεύτικη εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας, μέσω spam, που ονομάζεται EnteryHelper.
Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, φαίνεται να τρέχει και έπειτα αναφέρει ότι δεν είναι συμβατή με τη συσκευή. Αυτός είναι ένας τρόπος έτσι ώστε μετά την κλοπή των δεδομένων, ο χρήστης να απεγκαταστήσει την εφαρμογή.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."