Νέο Trojan κρύβεται σε εφαρμογή για Android

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #720 από akis
Νέο Trojan κρύβεται σε εφαρμογή για Android





Πηγή: SecNews.gr
Μια εφαρμογή για Android εξαπατά τους χρήστες υποσχόμενη την αύξηση της απόδοσης της μπαταρίας, αλλά δυστυχώς είναι άλλο ένα Trojan. Το Trojan σαρώνει κρυφά τις επαφές και τους αριθμούς τηλεφώνου του χρήστη και τις αποστέλλει μέσω email σε ένα ελεγχόμενο domain.
Μετά την αποστολή όλων των στοιχείων επικοινωνίας, <…>
εμφανίζεται μια εικόνα που φαίνεται ότι φορτώνει κάτι και ακολουθεί ένα μήνυμα γραμμένο στα κινέζικα που λέει: “Λυπάμαι. Η συσκευή δεν είναι διαθέσιμη ή δεν υποστηρίζεται”.
Οι χρήστες τότε πιστεύουν ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με την συσκευή τους και συνήθως πραγματοποιούν απεγκατάσταση, πιστεύοντας ότι δεν συνέβη τίποτα.
Ερευνητής της BitDefender αναφέρει: “Αν και το μήνυμα είναι στα κινέζικα, το Trojan μπορεί να μολύνει οποιαδήποτε Android συσκευή, ανεξάρτητα από την περιοχή ή τον πάροχο.”
Η εφαρμογή δεν πραγματοποιεί κάποια βελτίωση στην απόδοση της μπαταρίας και οι χρήστες έχουν την εντύπωση ότι η συσκευή τους απλά δεν ήταν συμβατή με την εφαρμογή. Ακόμα και το εικονίδιο της εφαρμογής είναι αρκετά πειστικό, εμφανίζοντας ένα πράσινο λογότυπο της μπαταρίας.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."