Νέο κακόβουλο λογισμικό για συσκευές με Android

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #237 από akis
Νέο κακόβουλο λογισμικό για συσκευές με Android







Πηγή: technewz.gr
Νέος τύπος malware για Android κινητά έκανε την εμφάνισή του εδώ και λίγες ημέρες, με την ονομασία «LeNa» και είναι τροποποιημένος κατάλληλα ώστε να μην απαιτείται καμία έγκριση από τον χρήστη, προκειμένου να εκτελέσει διάφορες εντολές στο τηλέφωνό σας και με άμεσο αποτέλεσμα όλου αυτού να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στην συσκευή σας.

Μπορεί να μην έχει εμφανιστεί στο Google Play, αλλά υπάρχει σε τρίτους παρόχους με εφαρμογές για Android.

Απορείτε για το πώς ακριβώς λειτουργεί; Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται και να παρουσιάζεται ως νόμιμη εφαρμογή και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελευταία του εκδοχή, στην οποία φαίνεται ως κανονική αντιγραφή του Angry Birds Space και έτσι ο ενδιαφερόμενος μπορεί εύκολα να πέσει θύμα και να θελήσει να εγκαταστήσει την εφαρμογή αυτή στο smartphone του. Γενικά, η Lena κατεβάζει εφαρμογές χωρίς να ζητά την άδεια του χρήστη και δρα όπως επιθυμεί χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως ειδοποίηση.

Επομένως, εάν δείτε το τηλέφωνό σας να φέρεται παράξενα, δηλαδή να λαμβάνετε ασυνήθιστα SMS, να έχετε επιπρόσθετες χρεώσεις από ενέργειες τις οποίες δεν έχετε εκτελέσει οι ίδιες, κ.ά, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε, γιατί ίσως το κακόβουλο λογισμικό κατάφερε να εισβάλλει στο δικό σας κινητό.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, είναι να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστα και γνωστά καταστήματα και να πραγματοποιείται τακτικούς ελέγχους μέσω προγραμμάτων σάρωσης στα όσα έχετε εγκαταστήσει
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.181 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."