Κόμμα Πειρατών και στη Σλοβενία!

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1088 από akis
Κόμμα Πειρατών και στη Σλοβενία!

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Παρασκευή Οκτ 19, 2012 στην Κατηγορία Γενικά
Το ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος Πειρατών Σλοβενίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε πολιτιστικό κέντρο στη σλοβενική πρωτεύουσα, Λιουμπλιάνα.
Παρουσία 140 μελών από τα συνολικά 200 που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, πρόεδρος εξελέγη ο Ροκ Ντέζελακ, ο οποίος τόνισε ότι θα προωθήσει τις ιδέες και την πλατφόρμα του διεθνούς κινήματος Πειρατών.
Το Κόμμα Πειρατών Σλοβενίας, όπως είπε,
θα προωθήσει τη συνέπεια στο σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία θεωρείται το θεμέλιο για την ανάπτυξη μιας ανοιχτής κοινωνίας και για την ελευθερία του ατόμου.
Το κόμμα θα υπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο τις ομάδες του στενού συμφέροντος, θα αγωνιστεί για τον περιορισμό της επιτήρησης των πολιτών και στην ατζέντα του περιλαμβάνονται συνταγματικές αλλαγές που ορίζουν το δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο ως συνταγματικό δικαίωμα, καθώς και αλλαγές στη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα και την προώθηση της ανάπτυξης και της χρήσης των προγραμμάτων λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το πρώτο Κόμμα Πειρατών ιδρύθηκε στη Σουηδία τον Ιανουάριο του 2006 και ακολούθησε η ίδρυση κομμάτων στην Αυστρία, τον Ιούλιο και στη Γερμανία, το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Το παράδειγμα της δημιουργίας Κόμματος Πειρατών ακολούθησαν από τότε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: nooz.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."