× Τα Microsoft Windows είναι μια σειρά από λειτουργικά συστήματα για προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές.
H σειρά εμφανίστηκε πρώτα από την Microsoft το 1985 για να ανταγωνιστεί το καινούριο σύστημα της Apple, τον Apple Macintosh, το οποίο χρησιμοποιούσε γραφικό περιβάλλον. Tα Microsoft Windows τελικά επικράτησαν στην παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών με ένα μερίδιο αγοράς που υπολογίζεται περίπου στο 90%. Tα Microsoft Windows είναι λογισμικό κλειστού κώδικα.

Πόση εμπιστοσύνη έχετε στον browser σας;

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #793 από akis
Πόση εμπιστοσύνη έχετε στον browser σας;





Πηγή: TechNewz.gr
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο είναι καλή ιδέα να αποθηκεύετε στον browser που χρησιμοποιείτε στοιχεία όπως κωδικούς πρόσβασης, ονόματα χρηστών ακόμη και στοιχεία πιστωτικών καρτών;

Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από το να μπαίνουμε στους λογαριασμούς μας χωρίς να χρειάζεται να θυμόμαστε κωδικούς και ονόματα χρήστη αλλά και να πραγματοποιούμε τις ηλεκτρονικές μας αγορές χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε κάθε φορά τον 16ψήφιο κωδικό της πιστωτικής μας κάρτας.

Κατά πόσο όμως κάτι τέτοιο είναι ασφαλές;

Φυσικά ο browser που θα αποθηκεύσουμε τέτοιου είδους δεδομένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς και η έκδοσή του. Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγοι οι χρήστες οι οποίοι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του browser τους.

Φανταστείτε τώρα πόσο εύκολο είναι για κάποιον χρήστη ο οποίος έχει αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας να πραγματοποιήσει αγορές με την πιστωτική σας κάρτα και να αλλάξει ή να χρησιμοποιήσει κακόβουλα τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε.

Βεβαίως το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν κάποιος απλά κλέψει τον υπολογιστή σας αφού όλοι οι κωδικοί σας θα έχουν μείνει αποθηκευμένοι στον browser.

Ακόμη και στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε τον πιο ασφαλή browser, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, δεν ενδείκνυται να αποθηκεύουμε τέτοιου είδους στοιχεία και πληροφορίες διότι ο κίνδυνος κακόβουλης ενέργειας δεν συγκρίνεται με το να θυμόμαστε έναν κωδικό πρόσβασης ή απλά να πληκτρολογούμε τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας όποτε είναι να πραγματοποιήσουμε μια online αγορά.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.259 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."