× Τα Microsoft Windows είναι μια σειρά από λειτουργικά συστήματα για προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές.
H σειρά εμφανίστηκε πρώτα από την Microsoft το 1985 για να ανταγωνιστεί το καινούριο σύστημα της Apple, τον Apple Macintosh, το οποίο χρησιμοποιούσε γραφικό περιβάλλον. Tα Microsoft Windows τελικά επικράτησαν στην παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών με ένα μερίδιο αγοράς που υπολογίζεται περίπου στο 90%. Tα Microsoft Windows είναι λογισμικό κλειστού κώδικα.

Τα Windows XP είναι ακόμη το δημοφιλέστερο λειτουρ

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #43 από akis
Τα Windows XP είναι ακόμη το δημοφιλέστερο λειτουργικό του πλανήτη

Μπορεί να έχουν περάσει δέκα και πλέον χρόνια από την κυκλοφορία των Windows XP, μπορεί από τότε να έχουμε δει δύο νέες εκδόσεις του λειτουργικού, ωστόσο τα νούμερα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: τα Windows XP είναι ακόμη το δημοφιλέστερο λειτουργικό του κόσμου.

Η εταιρεία Net Applications ανέλυσε τα δεδομένα και υπολόγισε ότι το μερίδιο των XP για το Φεβρουάριο ήταν 45,39%. Τα Windows 7 ψαλίδισαν λίγο ακόμα τη διαφορά και βρέθηκαν στο 38,12%. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση,τότε τα Windows 7 αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στους επόμενους μήνες.
Η τρίτη θέση ανήκει σταθερά στα Windows Vista με 8,10% και ακολουθούν τα Mac OS X 10.6 και 10.7 με 3% και 2,69%, αντίστοιχα.
Θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νούμερα του επόμενου μήνα, καθώς θα καταγραφεί και το μερίδιο της έκδοσης Consumer Preview των Windows 8 που μόλις κυκλοφόρησε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."