× Τα Microsoft Windows είναι μια σειρά από λειτουργικά συστήματα για προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές.
H σειρά εμφανίστηκε πρώτα από την Microsoft το 1985 για να ανταγωνιστεί το καινούριο σύστημα της Apple, τον Apple Macintosh, το οποίο χρησιμοποιούσε γραφικό περιβάλλον. Tα Microsoft Windows τελικά επικράτησαν στην παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών με ένα μερίδιο αγοράς που υπολογίζεται περίπου στο 90%. Tα Microsoft Windows είναι λογισμικό κλειστού κώδικα.

Ιατρική εξέταση με το Google Glass

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #1628 από akis
Ιατρική εξέταση με το Google Glass

google glass Ιατρική εξέταση με το Google Glass

Νοσοκομείο στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και ενσωματώνει στον εξοπλισμό του το Google Glass, με το οποία εφοδιάζει τους γιατρούς που κάνουν τη βάρδια τους στους θαλάμους των έκτακτων περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Beth Israel Deaconess Medical Center, έχει αναπτυχθεί ένα πρωτότυπο σύστημα πληροφόρησης και ενημέρωσης το οποίο βασίζεται στο Google Glass.

Ο γιατρός που φορά το Google Glass, μπορεί να κοιτάξει τον πίνακα ανακοινώσεων, όπου βρίσκονται αναρτημένοι QR codes (Quick Response code).

Αυτομάτως το Google Glass αναγνωρίζει το δωμάτιο του ασθενούς στο οποίο πρέπει να κατευθυνθεί, ενώ παράλληλα αποστέλλονται πληροφορίες από το κέντρο ελέγχου του νοσοκομείου, σχετικά με το ιστορικό του ασθενούς, απευθείας στο Google Glass.

Στη συνέχεια ο γιατρός μπορεί να εξετάσει τον ασθενή του, όπως θα έκανε σε κάθε περίπτωση, με τη διαφορά ότι θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα, όπως για παράδειγμα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του ασθενούς.

Το σύστημα εξέτασης ασθενών σε συνδυασμό με το Google Glass χρησιμοποιείται κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, από το νοσοκομείο Beth Israel. Μάλιστα για τις ανάγκες του προγράμματος ελήφθησαν και ορισμένα μέτρα για την πλήρη ενσωμάτωση του Glass και των εφαρμογών του, στο σύστημα ελέγχου του νοσοκομείου.


Για παράδειγμα απαλείφθηκαν όλα τα στοιχεία της Google από τη συσκευή, ώστε να εξασφαλιστεί ότι κανένα προσωπικό δεδομένο ασθενούς δεν θα περάσει στους servers της Google.

Επίσης, οι συσκευές δέχθηκαν και ορισμένες διορθώσεις και τροποποιήσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου. Για παράδειγμα, προστέθηκαν ένα εξωτερικό σετ μπαταριών, αυξήθηκε η ισχύς μετάδοσης ασύρματου σήματος, προστέθηκε η δυνατότητα σύζευξης με τα iPhone που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο, προστέθηκαν ενδείξεις ασύρματου σήματος και μπαταρίας.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του προγράμματος είναι η αντίδραση των ίδιων των ασθενών προς τους γιατρούς με το Google Glass. Οι λιγότερο υποψιασμένοι είναι επιφυλακτικοί.

Αντίθετα όσοι είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία έχουν περισσότερες απορίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Από την πλευρά τους οι γιατροί βρήκαν την λειτουργία χρήσιμη αφού τους βοήθησε να ανταπεξέλθουν άμεσα σε κρίσιμα περιστατικά ασθενών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά τέσσερις γιατροί και ακόμη δέκα εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ars Technica η διοίκηση του νοσοκομείου Beth Israel θα προχωρήσει στην επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δοκιμής του συστήματος, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.



Πηγή: naftemporiki.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."