× Τα Microsoft Windows είναι μια σειρά από λειτουργικά συστήματα για προσωπικούς υπολογιστές και διακομιστές.
H σειρά εμφανίστηκε πρώτα από την Microsoft το 1985 για να ανταγωνιστεί το καινούριο σύστημα της Apple, τον Apple Macintosh, το οποίο χρησιμοποιούσε γραφικό περιβάλλον. Tα Microsoft Windows τελικά επικράτησαν στην παγκόσμια αγορά προσωπικών υπολογιστών με ένα μερίδιο αγοράς που υπολογίζεται περίπου στο 90%. Tα Microsoft Windows είναι λογισμικό κλειστού κώδικα.

Γκάφα της Microsoft δίνει δωρεάν «κλειδιά»

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #1190 από akis
Γκάφα της Microsoft δίνει δωρεάν «κλειδιά» ενεργοποίησης των Windows 8 σε πειρατές

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Πέμπτη Νοε 22, 2012 στην Κατηγορία IT Security
Η τελική έκδοση των Windows 8 έχει «διαρρεύσει» online από τις αρχές Αυγούστου, με πειρατές ανά τον κόσμο να προσπαθούν, κλασικά, να βρουν τρόπους να «σπάσουν» την προστασία ενεργοποίησης της Microsoft για να κατεβάσουν το λογισμικό στα μηχανήματά τους..
Κάποιες από τις πρώιμες προσπάθειες «σπασίματος» του λειτουργικού έχουν γίνει με τη βοήθεια third-party Key Management Services (KMS) servers, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα αντίτυπο για 180 μέρες,
απαιτώντας εν νέου ενεργοποίηση κάθε έξι μήνες.
Αυτή η λύση επέτρεψε σε αρκετούς «πειρατές» να χρησιμοποιούν το λογισμικό δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα, τώρα όμως τα πράγματα γίνονται ακόμη ευκολότερα γι’ αυτούς. Για την ακρίβεια, τους διευκολύνει η ίδια η Microsoft!
Η εταιρεία «τρέχει» αυτή την περίοδο μία «προσφορά» αναβάθμισης του Media Center δωρεάν για τους χρήστες των Windows 8 Pro μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με τους «πειρατές» να έχουν ανακαλύψει ότι το παρεχόμενο-κλειδί μπορεί να ενεργοποιήσει πλήρως ένα αντίγραφο των Windows 8, που προηγουμένως, είχε ενεργοποιηθεί προσωρινά με τον… «εναλλακτικό» τρόπο των KMS servers.
Η «γκάφα» της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να κάνει download ένα «παράνομο» αντίγραφο των Windows 8, να το ενεργοποιήσει προσωρινά μέσω KMS και, στη συνέχεια, να το αναβαθμίσει σε ένα πλήρως ενεργοποιημένο αντίγραφο των Windows 8, χάρη στη Media Center upgrade offer της Microsoft.
Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμη τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, αν και με τη δημοσιότητα που έχει πάρει η ιστορία, φανταζόμαστε ότι θα επιληφθεί σύντομα του ζητήματος.

Πηγή: digitallife.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.241 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "To protect our users from spam and other malicious activity, this account is temporarily locked. Please log in to https://twitter.com to unlock your account."