× Οι Macintosh, κοινώς γνωστοί και ως Mac είναι το εμπορικό όνομα σειράς προσωπικών υπολογιστών που σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και προωθούνται από την εταιρεία Apple Inc. Φέρουν το όνομα μιας ποικιλίας μήλων που αποκαλείται McIntosh. Οι πρώτοι υπολογιστές Macintosh κυκλοφόρησαν στην αγορά στις 24 Ιανουαρίου του 1984 μέσα σε κλίμα εορτασμού. Χρησιμοποιούσαν ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) με ποντίκι, σε αντίθεση με το τότε τυπικό περιβάλλον γραμμής εντολών (command line interface). Η σημερινή γραμμή προϊόντων Mac κυμαίνεται από το βασικό επιτραπέζιο (desktop) Mac mini ως τους διακομιστές (server) Xserve. Τα συστήματα Mac στοχεύουν κυρίως στις αγορές οικιακής χρήσης, εκπαίδευσης και των επαγγελματιών του δημιουργικού τομέα. Η παραγωγή των Mac βασίζεται στο κάθετο οικονομικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η κατασκευάστρια Apple αναλαμβάνει όλο το υλικό (hardware) και δημιουργεί το δικό της λειτουργικό σύστημα (operating system) που είναι προεγκατεστημένο σε κάθε νέο Mac. Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με τους IBM συμβατούς υπολογιστές ή απλά PC, όπου άλλοι κατασκευαστές παρέχουν τα λειτουργικά συστήματα και άλλοι κατασκευάζουν το υλικό. Οι σύγχρονοι Mac, όπως και τα υπόλοιπα PC, μπορούν να τρέχουν διάφορα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, FreeBSD, Windows κτλ.

Μητέρα πραγματοποίησε επίθεση hacking στο σχολείο

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #710 από akis
Μητέρα πραγματοποίησε επίθεση hacking στο σχολείο των παιδιών της για να αλλάξει τους βαθμούς τους





Πηγή: SecNews.gr
Η πρώην γραμματέας της σχολικής περιφέρειας Lehigh County, αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες για παραβίαση του υπολογιστή του σχολείου των παιδιών της, με σκοπό να αλλάξει τους βαθμούς τους και να διαβάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή.

Η 45χρονη Catherine Venusto, <…>
από τη Νέα Τρίπολη της Πενσυλβανίας, εργάστηκε ως γραμματέας από το 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, στο Northwestern Lehigh School District.
Οι κατηγορίες που την βαραίνουν αφορούν την αλλαγή των βαθμών της κόρης της τον Ιούνιο του 2010 και του γιού της τον Φεβρουάριο του 2012, σχεδόν ένα χρόνο αφότου εγκατέλειψε τη θέση της γραμματέως για να εργαστεί σε άλλο σχολείο της περιοχής.
Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης 30.000 δολαρίων, την οποία θα χρειαστεί να πληρώσει μόνο εάν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο για την προκαταρκτική ακρόαση στις 26 Ιουλίου.
Σε περίπτωση που καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει μέχρι και 42 χρόνια φυλάκισης ή θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο των 90.000 δολαρίων.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.117 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."