× Οι Macintosh, κοινώς γνωστοί και ως Mac είναι το εμπορικό όνομα σειράς προσωπικών υπολογιστών που σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και προωθούνται από την εταιρεία Apple Inc. Φέρουν το όνομα μιας ποικιλίας μήλων που αποκαλείται McIntosh. Οι πρώτοι υπολογιστές Macintosh κυκλοφόρησαν στην αγορά στις 24 Ιανουαρίου του 1984 μέσα σε κλίμα εορτασμού. Χρησιμοποιούσαν ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) με ποντίκι, σε αντίθεση με το τότε τυπικό περιβάλλον γραμμής εντολών (command line interface). Η σημερινή γραμμή προϊόντων Mac κυμαίνεται από το βασικό επιτραπέζιο (desktop) Mac mini ως τους διακομιστές (server) Xserve. Τα συστήματα Mac στοχεύουν κυρίως στις αγορές οικιακής χρήσης, εκπαίδευσης και των επαγγελματιών του δημιουργικού τομέα. Η παραγωγή των Mac βασίζεται στο κάθετο οικονομικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η κατασκευάστρια Apple αναλαμβάνει όλο το υλικό (hardware) και δημιουργεί το δικό της λειτουργικό σύστημα (operating system) που είναι προεγκατεστημένο σε κάθε νέο Mac. Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με τους IBM συμβατούς υπολογιστές ή απλά PC, όπου άλλοι κατασκευαστές παρέχουν τα λειτουργικά συστήματα και άλλοι κατασκευάζουν το υλικό. Οι σύγχρονοι Mac, όπως και τα υπόλοιπα PC, μπορούν να τρέχουν διάφορα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, FreeBSD, Windows κτλ.

2+1 νέα MacBook Pro για να διαλέξεις

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #536 από maxi
2+1 νέα MacBook Pro για να διαλέξεις





Πηγή: liveplace.gr
Ήδη μιλήσαμε για τα νέα MacBook Air που παρουσίασε χτες η Apple στο WWDC. Σειρά παίρνουν τα MacBook Pro όπου είδαμε τα πιο εντυπωσιακά πράγματα. Για αρχή να αναφέρουμε ότι έχουμε 3 διαφορετικά μοντέλα. Τα 2 κλασικά στις 13 και 15 ίντσες αλλά και ένα νέο στις 15 αλλά με Retina Display!
Όπως καταλαβαίνετε όσοι θέλατε ένα νέο στις 17 ατυχήσατε. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Τα δύο πρώτα μοντέλα δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Ανανεωμένα υπάρχοντα μοντέλα με maximum τετραπύρηνο Core i7 στα 2.7GHz, ως 8 GB RAM και με κάρτα γραφικών GeForce GT 650M που υπόσχεται ως 60% γρηγορότερη επεξεργασία.
Ανάλογα με τα specs που θα επιλέξετε θα χρειαστεί να δώσετε 1199$ ή 1499$ για το μοντέλο των 13ων ιντσών ή 1799$/2199$ για αυτό των 15 ιντσών. Οι βασικές επιλογές στο θέμα του σκληρού δίσκου είναι μεταξύ 500 και 750 GB με δυνατότητα αλλαγής σε κάποιο SSD.
Σε όλα υπάρχει μπροστινή 720p FaceTime κάμερα και όλες οι κλασικές θύρες (αναβάθμιση των USB σε 3.0).
Αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όμως ήταν το νέο MacBook Pro με Retina Display.





Με οθόνη στις 15.4 ίντσες και ανάλυση 2880x1800(!) και πάχος μόλις 0.71 ίντσες έρχεται να σας τρελάνει. Η τιμή του ξεκινά από τα 2199$, φέρνει τους επεξεργαστές i7 Ivy Bridge της Intel και έχει τουλάχιστον 8GB RAM. Για τα αρχεία σας έχετε σκληρό δίσκο SSD που ξεκινά από τα 256GB. Θα βρείτε την ίδια κάρτα γραφικών με τα μικρότερα μοντέλα με 1 GB αποκλειστικής μνήμης.
Αλλαγή υπάρχει στην θύρα τροφοδοσίας (MagSafe 2) και στο γεγονός ότι αν θελήσετε θύρα ethernet θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε thunderbolt-to-ethernet αντάπτορα.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.250 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."