× Οι Macintosh, κοινώς γνωστοί και ως Mac είναι το εμπορικό όνομα σειράς προσωπικών υπολογιστών που σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και προωθούνται από την εταιρεία Apple Inc. Φέρουν το όνομα μιας ποικιλίας μήλων που αποκαλείται McIntosh. Οι πρώτοι υπολογιστές Macintosh κυκλοφόρησαν στην αγορά στις 24 Ιανουαρίου του 1984 μέσα σε κλίμα εορτασμού. Χρησιμοποιούσαν ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) με ποντίκι, σε αντίθεση με το τότε τυπικό περιβάλλον γραμμής εντολών (command line interface). Η σημερινή γραμμή προϊόντων Mac κυμαίνεται από το βασικό επιτραπέζιο (desktop) Mac mini ως τους διακομιστές (server) Xserve. Τα συστήματα Mac στοχεύουν κυρίως στις αγορές οικιακής χρήσης, εκπαίδευσης και των επαγγελματιών του δημιουργικού τομέα. Η παραγωγή των Mac βασίζεται στο κάθετο οικονομικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η κατασκευάστρια Apple αναλαμβάνει όλο το υλικό (hardware) και δημιουργεί το δικό της λειτουργικό σύστημα (operating system) που είναι προεγκατεστημένο σε κάθε νέο Mac. Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με τους IBM συμβατούς υπολογιστές ή απλά PC, όπου άλλοι κατασκευαστές παρέχουν τα λειτουργικά συστήματα και άλλοι κατασκευάζουν το υλικό. Οι σύγχρονοι Mac, όπως και τα υπόλοιπα PC, μπορούν να τρέχουν διάφορα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, FreeBSD, Windows κτλ.

Η Apple θα συνεργαστεί με τη Kaspersky

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #421 από johnmadas
Η Apple θα συνεργαστεί με τη Kaspersky για να κάνουν το Mac OS X ασφαλέστερο!





Πηγή: TechNewz.gr
Από ότι φαίνεται οι υπολογιστές της Apple δεν είναι και τόσο ασφαλείς αφού όπως αποκαλύφθηκε το λειτουργικό σύστημα Mac OS X έχει αρκετά κενά.

Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες η γνωστή εταιρεία Kaspersky που ασχολείται με θέματα ασφαλείας είχε δηλώσει ότι η Apple είναι 10 χρόνια πίσω σε θέματα ασφαλείας σε σχέση με τη Microsoft.

Τώρα από ότι φαίνεται η Apple παραδέχεται ότι όντως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας με τους υπολογιστές της και ζητάει από την Kaspersky να τη βοηθήσει να κλείσει τις "τρύπες".

Ο CTO της Kaspersky Nikolai Grebennikov είχε προβλέψει στο παρελθόν ότι η Apple θα έχει πρόβλημα και με το Mac OS X αλλά και με το iOS κάτι που αποδεικτικέ περίτρανα λίγο καιρό πριν με το Trojan που αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές της Apple.

Για άλλη μια φορά λοιπόν λέμε ότι κανένα λειτουργικό σύστημα είτε αυτό είναι Mac OS X είτε είναι Windows είτε είναι Linux δεν είναι 100% ασφαλές, για αυτό οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν τι κατεβάζουν και τι εγκαθιστούν στον υπολογιστή τους.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."