× Η ονομασία Linux, που στα ελληνικά προφέρεται λίνουξ, είναι ένας γενικός όρος αναφοράς σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στον πυρήνα Linux. Η αρχιτεκτονική του Linux είναι παρόμοια με αυτή του λειτουργικού Unix αλλά έχει αναπτυχθεί εκ του μηδενός και δεν περιλαμβάνει κώδικα από το Unix. Η ανάπτυξη του Linux είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εθελοντικής συνεργασίας από διαδικτυακές κοινότητες, ενώ όλο το έργο είναι ανοικτού κώδικα και ελεύθερα προσβάσιμο από όλους για αντιγραφή, τροποποίηση ή αναδιανομή χωρίς περιορισμό. Το Linux είναι διαθέσιμο υπό άδειες όπως η GNU General Public License.
Το Linux μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε μεγάλη ποικιλία υπολογιστικών συστημάτων, από μικρές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα υπολογιστικά συστήματα και υπερυπολογιστές. Χρησιμοποιείται κατά κόρον σε διακομιστές, αφού η καταγεγραμμένη χρήση Linux σε διακομιστές για το 2008 ανέρχεται σε 60% του συνόλου της αγοράς. Οι περισσότεροι προσωπικοί υπολογιστές όμως, λειτουργούν με Mac OS X ή Microsoft Windows, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό του Linux είναι μόλις 5%. Τα τελευταία χρόνια πάντως παρατηρείται άνοδος του Linux και σε προσωπικούς υπολογιστές, χάρη στη δημοφιλή διανομή Ubuntu αλλά και τις περισσότερες λειτουργίες που προσφέρει σε συστήματα με περιορισμένες δυνατότητες όπως τα netbook.

Η νέα kernel του Linux ενσωματώνει το κώδικα του A

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #133 από akis
Η νέα kernel του Linux ενσωματώνει το κώδικα του Android





Μετά από πολύ καιρό σε δρόμους παράλληλους το Android και το Linux γίνονται ένα μέσα από την νέα kernel για το Linux που φθάνει την έκδοση 3.3

Όπως είναι γνωστό το λειτουργικό σύστημα Android βασίζεται στη kernel του Linux πλέον όμως η νέα έκδοση του kernel του Linux θα ενσωματώνει το κώδικα του Android στον πυρήνα της.

Η κίνηση αυτή θα δώσει στους developers τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές απευθείας από το Lixux κάτι που σημαίνει ότι πλέον το Android θα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από τους developers ενώ στο άμεσο μέλλον θα δούμε και πτώση τιμών στις συσκευές με Android.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."