× Η ονομασία Linux, που στα ελληνικά προφέρεται λίνουξ, είναι ένας γενικός όρος αναφοράς σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στον πυρήνα Linux. Η αρχιτεκτονική του Linux είναι παρόμοια με αυτή του λειτουργικού Unix αλλά έχει αναπτυχθεί εκ του μηδενός και δεν περιλαμβάνει κώδικα από το Unix. Η ανάπτυξη του Linux είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εθελοντικής συνεργασίας από διαδικτυακές κοινότητες, ενώ όλο το έργο είναι ανοικτού κώδικα και ελεύθερα προσβάσιμο από όλους για αντιγραφή, τροποποίηση ή αναδιανομή χωρίς περιορισμό. Το Linux είναι διαθέσιμο υπό άδειες όπως η GNU General Public License.
Το Linux μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε μεγάλη ποικιλία υπολογιστικών συστημάτων, από μικρές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα υπολογιστικά συστήματα και υπερυπολογιστές. Χρησιμοποιείται κατά κόρον σε διακομιστές, αφού η καταγεγραμμένη χρήση Linux σε διακομιστές για το 2008 ανέρχεται σε 60% του συνόλου της αγοράς. Οι περισσότεροι προσωπικοί υπολογιστές όμως, λειτουργούν με Mac OS X ή Microsoft Windows, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό του Linux είναι μόλις 5%. Τα τελευταία χρόνια πάντως παρατηρείται άνοδος του Linux και σε προσωπικούς υπολογιστές, χάρη στη δημοφιλή διανομή Ubuntu αλλά και τις περισσότερες λειτουργίες που προσφέρει σε συστήματα με περιορισμένες δυνατότητες όπως τα netbook.

Τέσσερα νέα μέλη στο Linux Foundation

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1147 από akis
Τέσσερα νέα μέλη στο Linux Foundation

Πηγή:Technewz.gr
To Linux Foundation έκανε αρκετές ανακοινώσεις σχετικά με τα μέλη του κατά το Σαββατοκύριακο, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη του Cloudsoft, Cloudscaling, CloudSigma και DreamHost κατά τη διάρκεια του συνεδρίου LinuxCon Europe, στη Βαρκελώνη.

Εκτός από τα νέα μέλη του Linux Foundation, τα ήδη μέλη HP και Citrix ανέβασαν τα επίπεδα συμμετοχής τους στο Ίδρυμα, με την Citrix να γίνεται Gold Member από Silver και την ΗΡ να γίνεται Platinum από Gold. H "συνδρομή" για να γίνει κάποιος Gold Member είναι $100.000 για κάθε χρόνο, ενώ η Platinum κοστίζει $500.000. Και σύμφωνα με το Linux Foundation, η αναβάθμιση της HP στο επίπεδο Platinum της δίνει μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, έχοντας έτσι ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα του.

"Το Linux είναι ένα πολύ σημαντικό "όπλο" για όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Με την Platinum συνδρομή μας στο Linux Foundation, θα έχουμε μεγάλο εύρος τρόπων μεγιστοποίησης της επένδυσής μας στην ανάπτυξη του Linux και συναφών προϊόντων που θα δώσουν ώθηση στην εταιρεία μας αλλά και γενικά στην ανάπτυξη του χώρου", είπε η Eileen Evans, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γενική σύμβουλος για το Cloud Computing και Open Source της HP.

Η αναβάθμιση της "συνδρομής" της Citrix αντικατοπτρίζει τη συμμετοχή της στα σχέδια Apache CloudStack και Xen, σύμφωνα με το ίδρυμα, με το Xen hypervisor να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα σχέδια cloud της ομάδας. Το server virtulization αποτελεί κεντρικό σημείο ανάπτυξης για τις νέες τεχνολογίες cloud.

Αυτές οι τεχνολογίες ήταν (όπως γίνεται εμφανές από την ονομασία τους) το κίνητρο συμμετοχής για τα νέα μέλη του ιδρύματος. Η CloudStack είναι μια εταιρεία υποδομών cloud που βασίζεται στο OpenStack, ενώ η CloudSigma κάνει το ίδιο με το KVM και η CloudSoft ειδικεύεται στην διαχείριση εφαρμογών σε διάφορες πλατφόρμες. Η DreamHost, είναι η γνωστή εταιρεία παροχής web hosting, η οποία συμμετέχει στο δρώμενα του cloud με το δικό της DreamCompute.

"Γνωρίζουμε ότι το ανοιχτό cloud computing είναι βασικό στοιχείο ώστε οι ελευθερίες που απολαμβάνουμε στο χώρο της πληροφορικής να συνεχίσουν να υπάρχουν. Τα νέα μας μέλη Cloudscaling, CloudSigma, Cloudsoft και DreamHost αναγνωρίζουν και αυτά τη σπουδαιότητα της ελευθερίας και ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας", είπε η Amanda McPherson, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και ανάπτυξης υπηρεσιών στο Linux Foundation.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."