Τι είναι τα Blog ή Weblogs;

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #843 από akis
Τι είναι τα Blog ή Weblogs; δημιουργήθηκε από akis
Τι είναι τα Blog ή Weblogs;





Πηγή: rapsos13.gr
Τα Blogs ή Weblogs είναι ιστοσελίδες που ο κάθε ένας μπορεί να δημιουργήσει σε λίγα λεπτά. Τα Blogs ξεκίνησαν ως ένας online χώρος όπου μπορείς να βάλεις της απόψεις σου, τις ιδέες σου δηλαδή σαν ένα Online ημερολόγιο. Εν έτη 2012 έχουν εξελιχθεί από online ειδησεογραφικά περιοδικά με επαγγελματίες και μη δημοσιογράφους, χώρους ηλεκτρονικής εκμάθησης(e-learning) μέχρι και online επιχειρήσεις.

Τα ιστολόγια όπως είναι η μετάφραση στα ελληνικά μπορούν να χωριστούν ανάλογα με το περιεχόμενο τους σε διάφορες κατηγορίες, όπως photoblogs(αν περιέχουν φωτογραφίες), Video Blogs ή Vlogs(αν περιέχουν βίντεο), art Blogs(αν περιέχουν κάποιο είδος τέχνης) κτλ.

Τέλος, μέσω ενός Blog έχεις την δυνατότητα να βγάλεις χρήματα με διάφορους τρόπους(θα δούμε στο μέλλον μερικούς από αυτούς). Ανά, τον κόσμο υπάρχουν πολύ άνθρωποι όπου με πολλή δουλειά κατάφεραν να βγάζουν χρήματα ώστε να ζουν αξιοπρεπώς μέσα από τα προσωπικά τους Blogs.



Υπηρεσίες για δωρεάν Blog

Υπάρχουν δωρεάν αλλά και επί πληρωμή τρόποι για να δημιουργήσεις το δικό σου Blog. Παρακάτω θα σας δείξω τις 4 ποιο γνωστές υπηρεσίες όπου μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να φτιάξετε το δικό σας ιστολόγιο, να διαλέξετε την εμφάνιση που θέλετε να έχει και να ξεκινήσετε να γράφετε.

1.WordPress.com
Το WordPress είναι η ποιο διάσημη πλατφόρμα για Blogs αυτή την στιγμή. Όμως οι περισσότεροι από τους χρήστες του, το έχουν εγκαταστήσει σε δικούς τους σέρβερς για να έχουν τον πλήρη έλεγχο, όμως αυτό δεν σας εμποδίζει από το να το χρησιμοποιήσετε.

2.Blogger.com
Η δεύτερη ποιο διάσημη πλατφόρμα για Blogs και σίγουρα ποιο διαδεδομένη στην Ελλάδα. Η υπηρεσία ανήκει στην Google.

3.Tumblr.com
Λιγότερο γνωστή ή και άγνωστη στην Ελλάδα. Το Tumblr είναι μια πλατφόρμα μίκρο-blog όπου επιτρέπει στους χρήστες πολύ εύκολα να γράψουν άρθρα κειμένου, να ανεβάσουν βίντεο, links και μουσική.

4.Posterous.com
Οι περισσότεροι θα το ακούτε για πρώτοι φόρα. Πρόκειται για μια ακόμα πλατφόρμα micro-blog όπου έχει σχεδιαστεί για blogging μέσω κινητών συσκευών.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους αρκεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

Αυτοί είναι οι ποιο εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως Blogger, εντελώς δωρεάν.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."