Η BSA διαπιστώνει πειρατεία λογισμικού

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #687 από maxi
Η BSA διαπιστώνει πειρατεία λογισμικού και στο cloud





Πηγή: SecNews.gr
Παρά το γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες αποτελούν ώριμες αγορές στο χώρο των υπηρεσιών cloud computing– συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών επί πληρωμή –οι χρήστες σ’ αυτές τις αγορές είναι πιθανό να μοιράζονται στοιχεία πρόσβασης των λογαριασμών τους, γεγονός που πιθανόν να οδηγεί σε κατάχρηση αδειών, σύμφωνα με σχετικό post που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο της BSA.
Σύμφωνα πάντα με την BSA,
σε όλο τον κόσμο, 42% όσων υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούν πληρωμένες υπηρεσίες cloud για επιχειρηματικούς λόγους, αναφέρουν επίσης ότι, μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους (Log-incredentials) εντός της εταιρείας τους.
Υπάρχει, ωστόσο, μια ενδιαφέρουσα διαφορά εδώ, ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες και τις ώριμες αγορές: Στις μεν πρώτες, 45% των χρηστών υπηρεσιών cloud computing σε επιχειρήσεις, αναφέρουν ότι μοιράζονται τα στοιχεία πρόσβασης σε αυτές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ώριμες αγορές είναι 30%.
Η έρευνα έγινε από την BSA σε συνεργασία με την εταιρεία Ipsos Public Affairs και διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο 15.000 χρήστες υπολογιστών σε 33 χώρες κατανοούν και χρησιμοποιούν το cloud computing.
Δεν αποτελεί κατ’ανάγκη «πειρατεία» η κοινή χρήση κωδικών εισόδου στο cloud
«Τα στοιχεία αυτά είναι αποκαλυπτικά», σχολίασε ο Robert Holleyman. «Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι 42% των εταιρικών χρηστών κάνουν πειρατική χρήση των υπηρεσιών cloud. Κάποιες άδειες ενδέχεται να επιτρέπουν την κοινή χρήση από διαφορετικούς λογαριασμούς – και πολλοί πάροχοι υπηρεσιών cloud χρέωνουν με βάση τον όγκο των πόρων που χρησιμοποιούνται και όχι τις «θέσεις», υποβιβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία της οδού που θα ακολουθήσει κάποιος για να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους.»
«Αξίζει, ωστόσο, να αναφέρουμε ότι 56% όσων χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud επί πληρωμή για εταιρική χρήση, πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό συνάδελφοι να μοιράζονται τους ίδιους κωδικούς log-in», σύμφωνα με τον Holleyman. «Ανάλογα με τους όρους των συμβολαίων των υπηρεσιών που έχουν υπογράψει, ίσως έχουν δίκιο: η κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης μπορεί να αποτελεί κατάχρηση άδειας.»
«Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται τα στοιχεία τους για τις υπηρεσίες cloud service, παρά το ότι πιστεύουν ότι είναι λάθος, αναδεικνύει το πρόβλημα της πειρατείας λογισμικού και τη διαχρονικότητά του,» συνέχισε. «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παρέχουν ξεκάθαρη προστασία και να ενισχύουν την επιβολή του νόμου απέναντι σε περιπτώσεις υπεξαίρεσης και παράβασης στοιχείων ταυτοποίησης στο περιβάλλον cloud».
Στο πρώτο από τα δύο προγραμματισμένα blog posts, ο Robert Holleyman παρουσίασε στις 18 Ιουλίου μια ανάλυση των διεθνών προτύπων χρήσης του cloud, με τις διαφορές ανάμεσα σε αναπτυσσόμενες και ώριμες αγορές, προσωπική ή εταιρική χρήση, καθώς και τη δημοτικότητα διαφορετικών τύπων υπηρεσιών.
Η επόμενη ανάρτηση του Robert Holleyman, την Πέμπτη 19 Ιουλίου, θα εμβαθύνει περαιτέρω στη σημασία του ευρήματος της έρευνας που δείχνει ότι είναι κοινό στους εταιρικούς χρήστες πληρωμένων υπηρεσιών cloud, να μοιράζονται τα στοιχεία πρόσβασής τους (log-in). Στην ίδια ανάρτηση, θα περιγράψει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους πειρατείας στο περιβάλλον cloud, μερικοί από τους οποίους αναφέρονται σε δημόσιες υπηρεσίες cloud και άλλες σε ιδιωτική χρήση υπηρεσιών cloud.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."