Τι είναι τελικά το ποιοτικό περιεχόμενο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1435 από akis
Τι είναι τελικά το ποιοτικό περιεχόμενο;

Πηγή: 4step.gr
Εκατοντάδες άρθρα που δίνουν συμβουλές για καλύτερη προώθηση της ιστοσελίδας περιλαμβάνουν την συμβουλή «παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο». Αλλά τι είναι τελικά αυτό το περιεχόμενο; Πως διακρίνεται ένα κείμενο σαν ποιοτικότερο σε σχέση με κάποιο άλλο;



Πρέπει να είναι πλήρες
Φανταστείτε ότι στο εταιρικό σας blog θέλετε να γράψετε ένα άρθρο το οποίο θα ασχολείται με ένα θέμα της εργασίας σας, με σκοπό να πληροφορήσετε το κοινό. Για παράδειγμα, ασχολείστε με την κατασκευή ιστοσελίδων και το άρθρο έχει θέμα «Πώς να φτιάξετε ένα eshop». Θα μπορούσατε να καλύψετε την πληροφορία που χρειάζεται ο επισκέπτης σε 400 ή 500 λέξεις; Προφανώς όχι.

Όταν λοιπόν μιλάμε για ένα πλήρες άρθρο, εννοούμε ότι αυτό καλύπτει το θέμα από όλες τις πλευρές. Απαιτεί να είστε γνώστης του αντικειμένου, να έχετε κάνει έρευνα γύρω από αυτό και να έχετε καταρτίσει σε χαρτί ένα σχέδιο με τα θέματα που πρέπει να καλύψετε.

Αφού το συντάξετε, αναρωτηθείτε:

Θα εμπιστευόσασταν τις πληροφορίες αυτού του άρθρου;
Παρέχει το άρθρο πρωτότυπες πληροφορίες και νέα δεδομένα ή ανακυκλώνει ότι υπάρχει ήδη στο internet;
Θα διαδίδατε το άρθρο στα social media σαν κάτι ενδιαφέρον;
Πρέπει να έχει προσωπικότητα.
Οι λέξεις από μόνες τους δεν μπορούν να αναδείξουν προσωπικότητες ή χαρακτηριστικά. Αλλά μπορούν να συνδυαστούν ώστε να αναδείξουν την δική σας προσωπικότητα. Ακόμα και αν γράφετε για το εταιρικό σας website αφήστε την προσωπικότητά σας να φανεί. Αν διαθέτετε χιούμορ, μην το κρύβετε. Αν είστε ενθουσιασμένος με ένα θέμα, αποτυπώστε το στο κείμενο.

Αν καταφέρετε να κάνετε τον αναγνώστη να νιώσει κάτι, έχετε δημιουργήσει μία σύνδεση. Αναρωτηθείτε:

Μπορεί να διακρίνει ο αναγνώστης πτυχές τις προσωπικότητάς μου;
Τον έχω κάνει να χαμογελάσει;
Μετέφερα τα συναισθήματά μου για το θέμα που καλύπτω;
Συντακτικό, ορθογραφία και τυπογραφία
Ας ξεκινήσουμε από το τρίτο. Τι είναι η τυπογραφία; Τυπογραφία με απλά λόγια είναι το μέσο με το οποίο κάνουμε ένα κείμενο ευανάγνωστο. Χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες γραμματοσειρές, χωρίζουμε παραγράφους και δημιουργούμε στυλ στο κείμενο ώστε να είναι ευδιάκριτα τα κύρια σημεία και τα νοήματα.

Ο χρήστης στο internet έχει την τάση να “σκανάρει” το κείμενο πριν το διαβάσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν δει ένα κατεβατό, χωρίς παραγράφους και υποτίτλους, το πιο πιθανό είναι να κλείσει την σελίδα και να πάει στην επόμενη.

Είναι επίσης σημαντικό όταν κάποιος διαβάζει το άρθρο σας να μην θέλει να σπάσει την οθόνη. Ή να μην του πέφτουν τα μαλλιά (αν έχει) όταν βλέπει βασανισμένο και ανορθόγραφο κείμενο. Κάποιοι έχουν πολλές ιδέες στο μυαλό τους αλλά δεν μπορούν να τις αποτυπώσουν στο κείμενο ορθά. Όσον αφορά την ορθογραφία, το Microsoft Word θα διορθώσει λάθη. Όμως το συντακτικό είναι κάτι που χρειάζεται γνώσεις. Αν δεν τις κατέχετε, συνεργαστείτε με κάποιον επαγγελματία αρθρογράφο για να αποτυπώσει τις ιδέες σας στο κείμενο.

Αναρωτηθείτε:

Βγαίνει νόημα από αυτό που γράφω ή μοιάζει αυτούσια μετάφραση του Google Translate;
Έχω κάνει τον απαραίτητο έλεγχο για την ορθογραφία;
Έχω διαχωρίσει σωστά τις παραγράφους και τους υποτίτλους;
Ξεχωρίστε από τους υπόλοιπους


Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ιστοσελίδες που καλύπτουν το ίδιο θέμα με εσάς. Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο, το ποιοτικό περιεχόμενο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Πως μπορείτε να ξεχωρίσετε λοιπόν;

1) Δημοσιεύστε νέα
Προφανώς στον χώρο που δραστηριοποιήστε τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχουν νέα που συνδέονται με την εργασία σας. Το να τα μεταδίδετε είναι μια καλή στρατηγική περιεχομένου. Το να δημιουργείτε, όμως, τα νέα, είναι ακόμα καλύτερη στρατηγική. Δημιουργήστε events, έρευνες ή πολυμέσα (βίντεο ή εικόνες) τα οποία αξίζει οι υπόλοιποι να γνωρίζουν και να μεταδώσουν.

2) Συγκεντρώστε και μοιραστείτε ενδιαφέροντα στοιχεία
Έχετε πρόσβαση σε αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά που δραστηριοποιήστε; Αν ναι, έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο που θα κάνει χρήστες και συναδέλφους να θέλουν να το μοιραστούν.

3) Λύστε τα προβλήματα του τομέα σας
Κάθε εργασιακός τομέας έχει τα προβλήματά του. Και ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε. Προτείνετε λύσεις, με πρακτικά και λογικά βήματα. Αν δραστηριοποιήστε στον τομέα της τεχνολογίας, δημιουργήστε εργαλεία που λύνουν προβλήματα. Μοιράστε τα δωρεάν και αυξήστε την εμπιστοσύνη του κοινού προς το πρόσωπό σας.

Συμπεριλάβετε το SEO
Πολλοί πιστεύουν ότι με τις τελευταίες αλλαγές στον αλγόριθμο, η Google δεν λαβαίνει πια υπόψη το SEO στις σελίδες ή στα κείμενα. Αυτό είναι λάθος. Χρειάζεστε ακόμα την προώθηση της σελίδας σε συνεργασία με το ποιοτικό περιεχόμενο.

Η αποτελεσματική προώθηση της ιστοσελίδας θα πλαισιώσει το περιεχόμενό σας με τρόπο ώστε να το αναδείξει καλύτερα. Επίσης το κείμενο το οποίο περιλαμβάνει τις κατευθυντήριες γραμμές των μηχανών αναζήτησης μπορεί ευκολότερα να βρεθεί ψηλά σε αναζητήσεις που του αφορούν.

Προσθέστε εικόνες και βίντεο
Έχετε ακούσει την κινεζική παροιμία «Μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις»; Αν και αυτό δεν ισχύει απόλυτα για τις μηχανές αναζήτησης, ισχύει για το αναγνωστικό σας κοινό. Όλοι γνωρίζουν ότι μια εικόνα ή κάποιο σχετικό βίντεο, προσθέτει ποιότητα σε σχέση με ένα ξερό κείμενο. Είναι σαν να λείπει κάτι από όλο το “πακέτο”.

Αν δημιουργείτε ένα άρθρο “how to” δείχνοντας με απλά βήματα πως γίνεται μία εργασία, είναι πολύ καλό να δημιουργήσετε ένα παράλληλο βίντεο γι’ αυτό. Αν υπάρχει κάτι σχετικό στο Youtube ή σε κάποια άλλη πηγή που δίνει την δυνατότητα να το συμπεριλάβετε στο άρθρο σας, κάντε το.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."