× Το Joomla! είναι ένα ελεύθερο και ανοικτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Χρησιμοποιείται για τη δημοσίευση περιεχομένου στον παγκόσμιο ιστό (World Wide Web) και σε τοπικά δίκτυα - intranets. Είναι γραμμένο σε PHP και αποθηκεύει τα δεδομένα του στη βάση MySQL. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι οι σελίδες που εμφανίζει είναι δυναμικές, δηλαδή δημιουργούνται την στιγμή που ζητούνται. Ενα σύστημα διακομιστή(server) όπως είναι ο Apache λαμβάνει τις αιτήσεις των χρηστών και τις εξυπηρετεί.

Εγκατάσταση Joomla

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9 από akis
Εγκατάσταση Joomla δημιουργήθηκε από akis
Εγκατάσταση

Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε πώς γίνεται να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό τόπο χρησιμοποιώντας το Joomla! αναλύοντας τη διαδικασία βήμα βήμα.

Υποθέτουμε ότι έχετε ένα χώρο σε ένα web server, ο οποίος διαθέτει cpanel.

Ο φάκελος όπου θα εγκαταστήσετε το joomla θα ονομάζεται στο εξής joomla-url. Eκεί ανεβάζουμε το αρχείο εγκατάστασης που διατίθεται από τη διεύθυνση joomlacode.org.

Η τελευταία ασφαλής έκδοση είναι η 1.5.10, και για την εγκατάσταση χρησιμοποιούμε το αρχείο Joomla-1.5.10-Stable-Full-Package.tar.gz, το οποίο αφού μεταφορτώσουμε στο συγκεκριμένο φάκελο, το αποσυμπιέζουμε χρησιμοποιώντας την εντολή extract μέσα από το εργαλείο file manager του cpanel.
Με τη βοήθεια του cpanel δημιουργείτε μια βάση δεδομένων mySql, έναν χρήστη για τη βάση αυτή και συνδέετε τον χρήστη με τη βάση.
Πληκτρολογείτε στον browser τη διεύθυνση joomla-url, και στην οθόνη σας εμφανίζεται η πρώτη σελίδα της εγκατάστασης, με προεπιλέγμένη την ελληνική γλώσσα για την εγκατάσταση. Συνεχίζετε και στο Βήμα 2 γίνεται ένας πρώτος έλεγχος του συστήματος σας.Στο Βήμα 3 έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για την άδεια χρήσης με βάση την οποία διατίθεται το Joomla!.
Προχωρούμε στο Βήμα 4, όπου ζητούνται στοιχεία για τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων. Εδώ δίνουμε της βάσης που δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του cpanel.
Προσπερνάμε το Βήμα 5, και στο Βήμα 6 δίνουμε τα στοιχεία για το δικτυακό μας τόπο. Δίνουμε το όνομα που επιθυμούμε για το διαδικτυακό μας τόπο κατόπιν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και τέλος τον κωδικό μου επιθυμούμε να έχουμε για τη σύνδεσή μας με το σύστημα διαχείρισης. Δεν επιλέγουμε Εισαγωγή Δειγματοληπτικού Περιεχομένου.
Ολοκληρώνουμε την εγατάσταση.
Για λόγους ασφαλείας, ο διαδικτυακός μας τόπος δεν είναι προσβάσιμος πριν διαγράψουμε το φάκελο installation. Μπορούμε το κάνουμε μέσα από το εργαλείο file manager του cpanel.

Ελληνική γλώσσα

Στο διαδικτυακό τόπο της ελληνικής κοινότητας έχουν δημοσιευθεί τα αρχεία ελληνικής γλώσσας, τόσο για το δημόσιο τμήμα, όσο και για τη διαχείριση του joomla!

Ανεβάζουμε τα αρχεία στο φάκελο languages και administrator/languages αντίστοιχα και τα αποσυμπιέχουμε μέσα από το εργαίο file manager του cpanel μας.
Στη συνέχεια, και αφού σνδεθούμε με το σύστημα διαχείρισης, μέσω του μενού Extensions --> Language Manager επιλέγουμε τα Greek ως προεπιλεγμένη (default) γλώσσα και για το δημόσιο τμήμα (site) όσο και για τη διαχείριση (administrator).
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.122 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."