× Το Joomla! είναι ένα ελεύθερο και ανοικτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Χρησιμοποιείται για τη δημοσίευση περιεχομένου στον παγκόσμιο ιστό (World Wide Web) και σε τοπικά δίκτυα - intranets. Είναι γραμμένο σε PHP και αποθηκεύει τα δεδομένα του στη βάση MySQL. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι οι σελίδες που εμφανίζει είναι δυναμικές, δηλαδή δημιουργούνται την στιγμή που ζητούνται. Ενα σύστημα διακομιστή(server) όπως είναι ο Apache λαμβάνει τις αιτήσεις των χρηστών και τις εξυπηρετεί.

Joomla! Το πολυ-βραβευμένο CMS για κατασκευή ιστοσ

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #31 από maxi
Joomla! Το πολυ-βραβευμένο CMS για κατασκευή ιστοσελίδων
Το Joomla CMS είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για κατασκευή ιστοσελίδων. Χαρακτηρίζεται από την ευχρηστία του, την φιλικότητα προς τον χρήστη, τις αμέτρητες εγφαρμογές του και την μεγάλη απήχηση που έχει σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες προγραμματιστές.

Βασίζεται σε ανοιχτό κώδικα (open source), ελεύθερο λογισμικό (free source software) και αντικειμενοστραφή προγραμματισμό (object oriented programming), που σημαίνει ότι υπάρχει άμεση πρόσβαση στον πηγαίο και "τακτοποιημένο" κώδικα και επομένως δεν υπάρχει άμμεση εξάρτηση με τον προγραμματιστή - κατασκευαστή μιας εφαρμογής βασισμένη σε αυτό. Με πιο απλά λόγια, μπορεί κάποιος προγραμματιστής να σας φτιάξει μια ιστοσελίδα σε Joomla και μετά να αναλάβει κάποιος άλλος να συνεχίσει ή να βελτιώσει την ιστοσελίδα.

Η κοινότητα που το υποστηρίζει είναι πολυπληθής, ενεργή και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Joomla (joomla.org) οι επισκέπτες αριθμούν καθημερινά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες και στο αντίστοιχο forum υποστήριξης (forum.joomla.org), οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπερνούν τις 260.000, οι on-line χρήστες κυμαίνονται κατά μέσο όρο στους 2000, ενώ οι δημοσιεύσεις σε αυτό ξεπερνούν το 1.500.000. Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά και καταγράφηκαν στις αρχές Μαρτίου 2009. Μπορείτε έτσι και μόνοι σας να διαπιστώσετε, ανά πάσα στιγμή, το μέγεθος του φαινομένου Joomla.

Προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε δικτυακό περιβάλλον, είτε αυτό είναι μιας μικρής επιχείρησης, μιάς μεγάλης επιχείρησης, ακόμα και ενός δημόσιου οργανισμού.

Οι δυνατότητες αναβάθμισης και επέκτασης κάθε εφαρμογής βασισμένης σε Joomla είναι απεριόριστες. Με μιά πρόχειρη ματιά μετράμε 4.522 προθέματα (extensions) που διατείθονται ήδη και καλύπτουν κάθε ανάγκη σε δημιουργία εξειδικευμένων δικτυακών - διαδικτυακών εφαρμογών.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."