× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Επιδόσεις στα ύψη με τους SSD 520

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #79 από akis
Επιδόσεις στα ύψη με τους SSD 520, υπόσχεται η Intel


Intel
SSD
Intel SSD 520
Η νέα σειρά δίσκων SSD, Intel SSD 520 κυκλοφορεί στην αγορά με την γνωστή εταιρεία κατασκευής τσιπ να υπόσχεται στους χρήστες PC αύξηση στην συνολική απόδοση έως και 78%, και ειδικά στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, επιδόσεις στα παιχνίδια αυξημένες έως και 88%.

Ο μέγιστος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων από έναν δίσκο Intel SSD 520 φτάνει τα 6Gbit το δευτερόλεπτο, καθώς υποστηρίζεται το νεότερο interface SATA 6Gbps (ή SATA III), που διπλασιάζει τις μέγιστες επιδόσεις σε σχέση με το SATA II.


9 φωτογραφίες

Επίσης, οι μνήμες τύπου NAND που βρίσκονται στο εσωτερικό της μικροσκοπικής συσκευασίας κατασκευάζονται στην κλίμακα ολοκλήρωσης των 25 νανομέτρων.

Διαβάστε στο tech.in.gr:

Καταρράκτες δεδομένων: SATA 6Gb/sec
Η Καλύτερη Αναβάθμιση: Δίσκος SSD
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (HDD), οι δίσκοι SSD δεν έχουν κινούμενα μηχανικά μέρη και πλατώ, αλλά βασίζονται στο πυρίτιο, σε μνήμες NAND flash. Γι’ αυτό καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και αποτελούν μια πολύ πιο αξιόπιστη και γρήγορη λύση για την αποθήκευση δεδομένων, μια λύση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, όπως το streaming από το διαδίκτυο και η παράλληλη εκτέλεση πολλών εφαρμογών (multitasking).

Οι επιδόσεις που δίνει η Intel για τους νέους SSD, είναι 80.000 τυχαίες εγγραφές και 50.000 αναγνώσεις αρχείων 4K το δευτερόλεπτο (4Κ random write/reads IOPS). Εντυπωσιακές χαρακτηρίζονται επίσης, οι επιδόσεις διαδοχικών (sequential) αναγνώσεων και εγγραφών, που φτάνουν τα 550 και 520 MB/s, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από χιλιάδες ώρες δοκιμών, καθώς και από την εγγύηση των 5 ετών που συνοδεύει τους νέους SSD.

Η σειρά 520 αποτελεί τη ναυαρχίδα των καταναλωτικών SSD της Intel και διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

χωρητικότητες 60GB έως 480GB,
προηγμένη κρυπτογράφηση AES 256 bit,
ισχυρότερους κωδικούς εισόδου που παρέχουν καλύτερη προστασία των δεδομένων, ακόμη και σε περίπτωση κλοπής ή διακοπής ρεύματος.
Σύμφωνα με τις δοκιμές με το benchmark PCMark Vantage, οι χρήστες των Intel SSD 520 μπορούν να δουν αύξηση της συνολικής απόδοσης του PC τους έως και 78 τοις εκατό, ενώ οι gamers θα δουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους στα παιχνίδια να εκτοξεύεται έως και 88 τοις εκατό ψηλότερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι βρήκαμε δίσκους Intel SSD 520 στα 120GB και 180GB με τιμή γύρω στα 210 ευρώ, και περί τα 330 ευρώ αντίστοιχα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.238 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."