× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Leap 3D Motion, Ασύρματος χειρισμός με αισθητήρα κ

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #461 από akis
Leap 3D Motion, Ασύρματος χειρισμός με αισθητήρα κίνησης

Πηγή: techblog.gr
Καλό είναι το Nintendo Wii, ακόμα καλύτερο το Kinect, αλλά είναι ήδη έτοιμη η τεχνολογία Leap 3D, η οποία αυξάνει κατακόρυφα την ακρίβεια του χειρισμού από απόσταση και εισάγει τις χειρονομίες που δίνουν εντολές χωρίς την ανάγκη επαφής.

Το σύστημα αναμένεται να είναι πολύ φτηνό και να μην ξεπερνά σε κόστος τα 100 ευρώ, καθιστώντας την όλη τεχνολογία απομακρυσμένου χειρισμού αρκούντως προσιτή. Η τεχνολογία της Leap μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και την κίνηση ενός δαχτύλου, σε αντίθεση με την ακρίβεια που προσφέρει το Kinect. H εταιρεία δηλώνει ότι το σύστημά της προσφέρει ακρίβεια 200 φορές μεγαλύτερη από όλα τα αντίστοιχα συστήματα κυκλοφορούν στην αγορά. Ο τρισδιάστατος χώρος που δημιουργείται από το σύστημα είναι πιο ακριβής από μία οθόνη αφής ή ένα ποντίκι.

Οι developers θα εμπλουτίσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα του συστήματος, προσφέροντας νέες δυνατότητες και χρήσεις για την εν λόγω τεχνολογία, ενώ είναι πλέον δεδομένο ότι από εδώ και στο εξής ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον υπολογιστή μας ή τις ηλεκτρονικές μας συσκευές θα είναι εντελώς διαφορετικός στο μέλλον.

Δείτε στο παρακάτω video το σύστημα σε λειτουργία και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.103 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."